MBMLB

Ve středu začne zkrácený MLB draft

V noci ze středy na čtvrtek středoevropského času se odstartuje letošní MLB draft. Ten bude mít letos pouze 5 kol místo čtyřiceti. V první den si týmy vyberou pouze 37 hráčů. O den později zbytek z celkových sto šedesáti.

Jako první si budou letos vybírat Detroit Tigers, kteří v loňském roce skončili s nejhorším výsledkem MLB, když zaznamenali 47 výher a 114 proher. Následovat je budou Orioles, Marlins, Royals a Blue Jays. V prvních dvou kolech si navíc nebudou vybírat Houston Astros, protože o tyto výběry přišli kvůli skandálu s kradením signálů v roce 2017.

Kdo bude letošní jedničkou draftu se dozvíme až v noci, ale největší šance se dávají někomu z dvojice Spencer Tolkerson a Austin Martin. Tolkerson byl hráčem první mety na Arizonské státní Univerzitě. Skauty zaujal hlavně ve své první sezoně v roce 2018, kdy zaznamenal 25 homerunů a vytvořil nový rekord pro nováčka na Univerzitě. Martin zase působil na Vandrbiltově Univerzitě, kde hrával na třetí metě. Pokud by se Tigers rozhodli z prvního msta brát nadhazovače, velké šance by mohl mít Asa Lacy. Ten byl sice již draftován v roce 2017, kdy si jej v 31. kole vybrali Cleveland Indians. Lacy se však rozhodl s klubem nepodepsat smlouvu a pokračoval s hraním na Texaské A&M Univerzitě.

Nově se kluby domluvily, že můžou podepsat nelimitovaný počet nedraftovaných hráčů. Těm však můžou vyplatit podpisový bonus v maximální výši 20 000 dolarů.

První kolo:
1. Detroit Tigers
2. Baltimore Orioles
3. Miami Marlins
4. Kansas City Royals
5. Toronto Blue Jays
6. Seattle Mariners
7. Pittsburgh Pirates
8. San Diego Padres
9. Colorado Rockies
10. Los Angeles Angels
11. Chicago White Sox
12. Cincinnati Reds
13. San Francisco Giants
14. Texas Rangers
15. Philadelphia Phillies
16. Chicago Cubs
17. Boston Red Sox
18. Arizona Diamondbacks
19. New York Mets
20. Milwaukee Brewers
21. St. Louis Cardinals
22. Washington Nationals
23. Cleveland Indians
24. Tampa Bay Rays
25. Atlanta Braves
26. Oakland Athletics
27. Minnesota Twins
28. New York Yankees
29. Los Angeles Dodgers

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..