ČeskoMB

Baseballisté Frýdku-Místku opět postoupili do baráže o Extraligu

Baseballisté Frýdku-Místku si také v této sezoně změří síly s extraligovými celky v rámci Nadstavby o Extraligu, když se v základní části První ligy umístili v první čtyřce tabulky soutěže.

Základní část Klasik ukončil s bilancí 8 výher a 4 prohry. To je o jednu prohru více, než v loňském roce, kdy Frýdek-Místek nakonec dokráčel až k celkovému prvenství ve druhé nejvyšší soutěži. Hrající trenér Martin Drong to vysvětluje změněným přístupem k základní části: „Nehráli jsme o umístění, protože systém soutěže téměř nijak vítěze teto části nezvýhodní,“ vysvětluje zkušený baseballista  bývalý reprezentant České republiky.“ Je to jen taková kvalifikace do nadstavby. Vyzkoušeli jsme si všechny naše hráče a nadhazovače, hráli jsme v různých situacích i sestavách. Jsem i rád, že jsme neprošli suverénně a můžeme vidět konkrétní nedostatky a příčiny, když něco nefunguje.

Nyní na baseballisty Frýdku-Místku čekají boje s posledními čtyřmi celky Extraligy. V ní se objeví, kromě prvoligových celků z Jablonce, Hluboké a Bučovic, také extraligové celky Technika Brno, Nuclears Třebíč, Olympia Blansko a SaBat Praha. První čtyři týmy po odehraní nadstavbové soutěže si vybojují místenku pro Extraligu v roce 2021. Frýdek-Místek vstoupí do Nadstavby dvojzápasem proti Bučovicím, s kterými v základní části jednou zvítězil a jednou prohrál.

„Do nadstavby vstupujeme s tím, že můžeme vyhrát každý zápas,“ vysvětluje Martin Drong. „Chceme hrát svou hru, která je postavena na opakovatelných dovednostech, která baví i diváky. Pálit, házet, ukazovat zákroky. Nevím, jestli se to povede, ale dost kluku chodí na hřiště rado a tým máme zajímavě složený. Budeme hrát zapas od zapasu. Extraliga v současné podobě pro nás není priorita. Poměřit se však s její úrovní je pro nás zajímavé,“ dodává.

Frýdek-Místek se v Nadstavbě bude spoléhat na mix zkušených hráčů i talentovaných mladíků. Dobře je to vidět i na TOP 3 mezi pálkaři týmů po základní části, kde je na prvním místě Jakub Kaplan, který ještě před dvěma lety vyhrál extraligový titul s Ostravou. Na třetím místě Martin Drong. Mezi ně se s úspěšností 53% vklínil teprve osmnáctiletý Matyáš Kozel. Také na nadhozu měl letos nejlepší čísla teprve dvaadvacetiletý Šimon Urban. Nejvíce výher mezi nadhazovači týmu si připsal Kamil Pavelka.

tisková zpráva BK Klasik Frýdek-Místek

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..