MBOstatní

College Baseball: Sezona začala i Padyšákovi s Menšíkem

V neděli se opět hrály další zápasy vysokoškolských týmů v USA a znovu jsme v nich mohli vidět i české baseballisty. Poprvé v letošní sezoně hráli také baseballisté prestižní univerzity NC State, v jejichž týmu působí Vojtěch Menšík.

Jako první ale v neděli do hry zasáhl Daniel Padyšák, který stál na kopci Charleston Southern proti silnému celku z Boston College. Český reprezentant to kvalitnímu soupeři neměl vůbec jednoduché. Nakonec odházel 6 směn, ve kterých soupeř proti němu nasbíral 10 doběhů. Padyšáka zradila hlavně kontrola nadhozů, když rozdal celkem 10 met zdarma. Boston tak vyhrál všechny tři víkendové zápasy proti CSU.
EDIT: U Daniela jsme při tvorbě článku vycházely z údajů na webu univerzity. V pondělí ale došlo k opravě a Daniel měl u všech čísel poloviční hodnoty (viz. Češi v akci níže)

Sezona začala také Vojtěchu Menšíkovi, jehož NC State musel hledat nového soupeře po tom, co byla série proti VMI odložena. Nakonec se domluvili na dvojzápase s Davidson Wild Cats. Na svůj první hit v nové sezoně si Menšík musel počkat do čtvrté směny prvního utkání, které nakonec NC State vyhráli 13-3. Ve druhém utkání již NC State nebyla tak dominantní a nakonec zvítězila pouze 6-4. Víc se ale dařilo Menšíkovi, který zaznamenal dva úspěšné odpaly. Tím prvním stahoval v páté směně vyrovnávající doběh na 2-2. V osmé směně se sice dostal na metu, ale při pokusu o krádež jej soupeř po pokusu o pickoff nadhazovače tečoval u druhé mety.

Další dva zápasy sehrála také univerzita North Greenville, které byl opět soupeřem tým Emmanuel College. V sestavě znovu nechyběl Marek Chlup, který v prvním utkání poprvé v sezoně nezaznamenal úspěšný odpal. Stejně se ale jedním doběhem podílel na výhře 4-0. Druhé utkání bylo nejvyrovnanější ze všech čtyř vzájemných duelů a NGU zvítězila až díky dvěma homerunům v posledních dvou směnách. Chlup si v zápase připsal jeden úspěšný odpal.

Češi v akci:
Daniel Padyšák – 3 IP, 5 R, 4 ER, 6 H, 5 BB, 2 SO
Vojtěch Menšík (1. zápas) – 4 AB, 1 R, 1 H, 0 RBI, 1 BB, 1 SO
Vojtěch Menšík (2. zápas) – 3 AB, 0 R, 2 H, 1 RBI, 0 BB, 0 SO
Marek Chlup (1. zápas) – 2 AB, 1 R, 0 H, 0 RBI, 1 BB, 0 SO
Marek Chlup (2. zápas) – 4 AB, 1 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 1 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..