Rockies

Rockies se vrací na Coors Field

Poprvé v letošním roce uvidíme Colorado Rockies na domácím stadionu v Denveru. Navíc Rockies vstoupí do série s Padres jako lídr Západní divize Národní ligy.

Přiznejme si, kdo z nás čekal, že Rockies budou mít po prvních čtyřech utkáních sezony na svém kontě 4 výhry a budou se vyhřívat na prvním místě své divize? Možná jen největší optimisté. Navíc se na baseball v podání týmu z Denveru dá opravdu dívat. A co je nezvyklé, tak nadhoz dominuje nad pálkou. To jsme v historii klubu snad nikdy nezažili. Jenže nyní tým míří na stadion, který nadhazovačům nepřeje.

Bude zajímavé sledovat, jestli dokáží nadhazovači Rockies navázat na své výkony z Texasu a Oaklandu i ve vyšší nadmořské výšce.

Příslibem pro fanoušky Rockies je, že první zápas začne na kopci Jon Gray, kterému se v minulém roce dařilo mnohem více na domácím stadionu, než na hřištích soupeřů. Jeho ERA na Coors Field byla 3.46, oproti 4.22 venku. Paradoxní také je, že na Coors Field povolil méně homerunů, než venku (8 vs. 11), přitom měl počet odházených směn rovnoměrně rozdělený.

Navíc doma by se mohli probudit i další pálkaři, protože v úvodních utkáních se Rockies mohli spolehnout hlavně na trojici Trevor Story, Sam Hilliard a David Dahl. Osobně předpokládám, že na Coors Field se bude mnohem více dařit dvojici Nolan Arenado a Charlie Blackmon. Fanoušci Rockies také více očekávají od Ryana McMahona.

Samotnou kapitolou je Raimel Tapia, který byl svými výkony v Triple-A velkých příslibem pro hlavní tým, ale svůj talent zatím neumí v Major League prodat. Je možné, že pokud by se mu nedařilo ani proti Padres, tak Rockies možná povolají někoho z rezervního týmu.

Fanoušky Rockies může také těšit pohled na prognozy případného postupu do playoff. Zatím co den před začátkem soutěže server Fangraphs dával týmu Colorada šanci 29,3%, tak nyní se jeho šance zvýšily na 45,6% a Rockies přeskočili i Arizonu.

Nejbližší zápasy:

1.8. 02:10 Rockies – Padres
2.8. 02:10 Rockies – Padres
2.8. 21:10 Rockies – Padres

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..