Rockies

Kdo bude zavírat zápasy při zranění Davise a Oberga?

Nepříjemné zprávy přišly v neděli z Denveru. Tým totiž umístil oba své relievery, kteří by měli dohazovat zápasy, na listinu zraněných hráčů. Jak to tedy nyní bude vypadat na pozici closera?

Možná by se spíše patřilo napsat dočasně. Protože Wade Davis byl umístněný pouze na desetidenní listinu zraněných s problémy s ramenem. Mnohem horší novinky jsou ohledně Scotta Oberga. Ten byl přesunutý na 45-denní listinu zraněných, kvůli krevním sraženinám v jeho ruce. To prakticky znamená stopku pro letošní sezonu. Jak vyřešit aktuání situaci?

Takto vypadala Obergova sobotní bullpen session. A její brzký konec…

Že s Obergem není úplně vše v pořádku naznačila již reakce Buda Blacka po sobotním utkání. Manažer Rockies totiž novinářům sdělil, že Scott Oberg má problémy s uchopením míče. Fanoušci, kteří po posledním (ne)výkonu Wadea Davise doufali, že problém vyřeší Obergův jeho návrat, tak nyní čekají, s čím přijde vedení klubu.

Dobrou zprávou může být, že lidé ve vedení tento problém jistě řeší již od pátku. Rockies možná letos nakonec ani nebudou mít jasně daného closera. Již Bud Black v sobotu naznačil, že se na této pozici pravděpodobně bude střídat trojice Daniel Bard, Jairo Diaz a Carlos Estevez. Tedy hráči, kteří chodili do sedmé resp. osmé směny.

I kdyby se Wade Davis po deseti dnech vrátil do sestavy Rockies, tak již asi nemůžeme očekávat, že by dostal příležitost zavírat zápasy. V posledních dvou letech totiž jako closer zklamal, když v této situaci byla jeho ERA 9.13. Kromě toho povolil v průměru 10,7 hitu na 9 směn a skoro 2 homeruny na 9 směn.

Jak to nakonec bude? To ukáží nejbližší dny. Rozhodně tuto situaci, ale i další aktuality, probereme v následujícím dílu videoshow Eurockies, který bychom měli natočit již zítra.

Chtěli byste mít vlastní blog svého oblíbeného týmu MLB? Napište nám a můžete jej mít na našich stránkách.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..