MBMLB

MLB: Tři zápasy se neodehrály kvůli bojkotu proti násilí

Ve středu se neodehrály tři naplánované zápasy Major League Baseball. Jenže tentokrát to neměla na svědomí nemoc Covid-19, ale reakce na zásah policie ve městě Kenosha, kdy byl po střelbě do zad vážně zraněný Jacob Blake.

Jako první se rozhodli bojkotem proti násilí nenastoupit do svého utkání playoff basketbalisté Milwaukee a k nim se pak přidali také baseballoví Brewers, kteří měli nastoupit proti Cincinnati Reds. Nakonec se k nim přidali ještě týmy Seattle Mariners, San Diego Padres, Los Angeles Dodgers a San Francisco Giants.

K nim se později přidali ještě Matt Kemp z Colorada Rockies a Dexter Fowler ze St. Louis Cardinals. Jason Heyward z Chicaga Cubs byl vyškrtnut z lineupu těsně před začátkem duelu s Detroit Tigers.

Týmy i hráči, kteří zvolili tuto formu protestu našli podporu také u zástupců jiných týmů. Vnitřní polař Pittsburghu Pirates Cole Tucker na svém Twitteri napsal: “Ukončit policejní brutalitu je důležitější než sport.”

Nyní komentátoři v zámoří diskutují, jak budou vypadat nejbližší budoucnost sportovních klání v USA. Mluví se o tom, že se možná neodehraje letošní playoff basketbalové NBA. Otazník se vznáší také nad dnešními zápasy MLB, kterých se podle harmonogramu má odehrát 15. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by se nemělo hrát.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..