ČeskoMB

Takto vypadá naše sestava měsíce červenec

Máme za sebou další měsíc baseballové Extraligy a na našem webu vám opět přinášíme nejlepší sestavu za červenec. Na rovinu říkám, že červencová sestava se mi skládala nejhůře ze všech letošních výběrů.

Při pohledu na to, jak se hráčům dařilo v červenci je zajímavé, jak velký rozdíl je mezi vnitřními polaři a vnějšími polaři. Zatím co na každou pozici v infieldu jsem vybíral obvykle ze tří hráčů, tak do outfield jsem skládal hodně složitě. Možná i proto bude tento výběr trošku kontroverznější.

Největším překvapením v červenci byl z mého pohledu Michal Kovala. Mladý pálkař Arrows Ostrava naskočil do jedenácti zápasů a jeho pálkařský průměr se vyšplhal na .529 a OBP na .579. V těchto ohledech jej dokázal předčít pouze spoluhráč Jakub Kubica.

Na druhou metu jsem zvolil Vojtěcha Menšíka, který se postupem sezony stále zlepšuje a je velmi nebezpečným hráčem jak na pálce, tak také v obraně. Poprvé v letošním roce jsou v našem výběru i Jan Homolka, Arnošt DubovýIvan Aubrecht.
EDIT: Protože jste nám někteří posílali dotazy, proč je Vojta na druhé metě, když hraje převážně na spojce. SS jsem již měl obsazenou Michalem Kovalou, ale Vojta se byl podle mně o chlup lepší než zvažovaní hráči na 2B, tak jsem jej tam postavil.

Pokud jde o nadhoz, tak tam byla volba jasná. Ondřej Furko v červenci odházel 27 směn a povolil v nich pouze 2(!) doběhy a zaznamenal 27 strikeoutů. Jeho ERA tak v červenci byla skvělých 0.67. Ve čtyřech startech si připsal zároveň 4 výhry.

Několik hráčů se nedostalo do našeho výběru, ale rozhodně je potřeba zmínit, že také odehráli výborný červenec. Mezi nadhazovači to byli ještě Radim Chroust, Lukáš Hlouch a John Hussey. Mezi pálkaři se mezi nejlepší desítku těsně nevešli Radim Novotný, Martin Šmoldas, Martin Zelenka, Daniel Vavruša nebo Marek Minařík.

Sestava měsíce červenec:

C – Martin Mužík, Kotlářka
1B – Jan Homolka, Eagles
2B – Vojtěch Menšík, Hroši
SS – Michal Kovala, Arrows
3B – Jakub Kubica, Arrows
LF – Jakub Grepl, Arrows
CF – Arnošt Dubový, Draci
RF – Ivan Aubrecht, Kotlářka
DH – Scott Mulhearn, Kotlářka

P – Ondřej Furko, Draci

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..