MBOstatní

Hráče MLB možná uvidíme na Olympiádě v Los Angeles

Dočkáme se v roce 2028 baseballového turnaje století? Zdá se, že jsme tomu o krok blíže. Server The Athletic ve středu zveřejnil článek, podle kterého se ochota podpora majitelů klubů uvolnit své hvězdy pro tento turnaj.

„Došlo k velkému nárůstu podpory, z velké části na základě velkého úspěchu World Baseball Classic v loňském roce,“ řekl serveru zdroj, který s ezúčastnil ednání majitelů v Orlandu. Nahrávat by tomu mělo také to, že se turnaj bude hrát pouze v pěti až šesti dnech a navíc v termínu, kdy je tradičně přestávka pro All-Star Game. Tu by tak mohly nahradit zápasy na Olympiádě.

Majitelé a generální manažeři v minulosti váhali s posláním hráčů na Olympiádu kvůli riziku zranění a celkovému dopadu na baseballový kalendář. Ale pokud by baseballová část olympijských her netrvala déle než týden, jedna z velkých obav by mohla být zmírněna.

Připomeňme, že Olympiáda v Los Angeles je naplánovaná na termín od 14. do 30. července. Baseballový turnaj yb se tak mohl odehrát hned v prvním týdnu a nahradit tak pauzu pro All-Star Game. Pokud by se MLB rozhodla Utkání hvězd zachovat, tak by se mohla o pár zápasů zkrátit základní část, ale nešlo by o nic dramatického. The Athletic navrhuje, že by World Baseball Classic v roce 2026 mohl být kvalifikací na olympijské hry.

Samozřejmě, cesta k účasti hráčů na Olympiádě je ještě daleká. Nestačilo by, aby byli pro jenom majitelé klubů. Kladně by se musela vyjádřit také hráčská asociace. “Asociace hráčů by byla ochotna vyslechnout jakýkoli formální návrh týkající se baseballu a olympijských her,” uvedl ve středečním prohlášení Tony Clark, výkonný ředitel MLBPA.

Fanouškům tak nezbývá než doufat, že obě strany ukážou budou souhlasit a my pod pěti kruhy uvidíme ty nejlepší hráče baseball.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..