MBOstatní

První klub Jackie Robinsona se vrací na baseballovou mapu

Zajímavou zprávu se dnes dozvěděli fanoušci, kteří podrobněji sledují nezávislou baseballovou ligu American Association. Její klub Kansas City T-Bones totiž v rámci rebrandu mění název na Kansas City Monarchs. Na baseballovou mapu se tak vrací legendární klub, ve kterém v minulosti působil také Jackie Robinson.

Kansas City Monarchs byli v roce 1920 jedním ze zakládajících členů Negro Leagues, které se letos v zimě stali definitivně součástí historie Major League Baseball. Monarchs byli také prvním vítězem Negro League World Series Championship v roce 1924. Klub nakonec fungoval až do roku 1965 a žádná jiná organizace Negro Leagues nevyprodukovala tolik hráčů pro MLB, jako právě Monarchs. Mezi nimi byl také Jackie Robinson, který za Monarchs hrál v sezoně 1945.

“Toto vzrušující partnerství oslavuje bohaté baseballové dědictví Kansas City a stává se důležitým rozšířením práce, kterou děláme pro vzdělávání veřejnosti o historii černošských lig, “uvedl prostřednictvím tiskové zprávy Bob Kendrick, prezident muzea Negro League v Kansas City, které se stalo partnerem Monarchs. “Jsme nadšeni, že hrdé dědictví velkých Kansas City Monarchs se vrací na hřiště a těšíme se na sdílení našeho příběhu prostřednictvím nesčetných příležitostí, které tato historická aliance umožňuje.”

Pro fanoušky baseballové historie je obnovení značky Kansas City Monarchs rozhodně zajímavým momentem. Pro fanoušky, kterým není historie Negro Leagues až tolik známá je to možnost, proč se začít o tyto zaniklé soutěže zajímat. Sám klub společně s muzeem chystá mnoho zajímavých akcí, které budou chtít fanouškům více přiblížit tuto etapu baseballové historie.

Přidat na Seznam.cz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..