ČeskoMB

EXL: Baseballisté Arrows Ostrava jsou druhým postupujícím do finále

V neděli se v Praze Na Markétě hrálo třetí rozhodující utkání semifinálové série mezi domácí Kotlářkou Praha a obhájci titulu Arrows Ostrava. Vítěz zápasu si zajistil postup do finále, pro poraženého sezona skončila.

Oba celky postavily na kopec mladé nadhazovače. Na domácí straně začínal Vojtěch Vlach. Za hosty zase Matěj Satoria. A zpočátku měli navrch domácí, kteří dokázali zásluhou Martina Mužíka odskočit do vedení 3-0. Jenže Matěj Satoria pak dokázal zastavit jejich útok a naopak byli to jeho spoluhráči, kteří začali kousat.

Za stavu 3-1 poslali domácí na kopec Jana Nováka, který odházel v pátek 9 směn. A to se nakonec ukázalo jako rozhodující moment utkání. Arrows se proti reprezentačnímu nadhazovači dokázali chytit a hned v páté směně otočili stav utkání ve svůj prospěch. Zlomová pak byla osmá směna. V ní hosté přidali dalších 7 doběhů, o které se velkou měrou postaral grand slam homerunem Jakub Voják.

Kotlářka tak musela ve zbylých dvou směnách dotahovat obrovskou ztrátu, což se jí nakonec nepovedlo a sezona tak pro ni končí. Naopak Arrows se můžou těšit na čtvrté finále v řadě, když potřetí vyzvou Draky Brno. finálová série začne v pátek 11. září od 19:00 na Městském baseballové stadionu v Brně-Komárově.

 123456789 RHE
Arrows 0 0 013 0 072 1317 0
Kotlářka1 02 0 0 0 0 01 4123
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..