ČeskoMB

EXL: Draci zvítězili nad Arrows i ve druhém finálovém utkání

V sobotu pokračovala finálová série české baseballové Extraligy dalším utkáním. Tentokrát se ale hrálo na hřišti obhájců titulu v Ostravě-Porubě.

A stejně jako v pátek, tak i v sobotu vstoupili oba celky do zápasu s chutí a diváci viděli 3 doběhy již v první směně. Nejdříve se Draci dostali do vedení 2-0, aby v dohrávce domácí zareagovali jedním doběhem. V dohrávce třetí směny pak Jakub Malík stáhl pro vyrovnávající doběh Jakuba Kubicu a začínalo se opět “od nuly”.

Skóre se následně měnilo až po tom, co se na kopec dostaly oba bullpeny. Nejdříve v sedmé směně vystřídal Ondřeje Furka Jan Vašourek. Ten však nedokázal udržet domácí pálku a domácí dokázali odskočit do vedení 4-2.

Jenže v osmé směně vyměnili nadhoz také domácí, kdy Ondřeje Satoriu nahradil mladší bratr Matěj. Toho hned přivítal Tomáš Polanský solo homerunem. O chvíli později pak Arnošt Dubový stáhl vyrovnávající doběh a závěr duelu sliboval velké drama.

Draci proto neváhali a poslali na kopec Martina Schneidera, který má mnoho zkušeností s dohazováním vypjatých duelů. Arrows ponechali na kopci i nadále Matěje Satoriu a ten musel v deváté směně spolknout další hořkou pilulku, když Petr Čech poslal další z jeho nadhozů až za plot Arrows Parku a Draci tak opět vedli o dva doběhy. V dohrávce se sice dokázal dostat na metu Jakub Malík, ale Martin Schneider si následně dopomohl dvěma strikeouty a Draci se mohli radovat z další výhry v této sérii.

Třetí utkání se tak hraje příští pátek na Městském baseballovém stadionu v Brně a Draci v něm můžou rozhodnout o zisku letošního titulu.

 123456789 RHE
Draci2 0 0 0 0 0 022 611 0
Arrows1 01 0 0 02 0 0 4122
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..