MBOstatní

KBO: Pozitivně testovaný hráč na covid-19 ohrozil dohrání sezony

Nepříjemnou situaci nyní řeší jihokorejská baseballová liga KBO. Hráč záložního týmu Hanwha Eagles nadhazovač Jung-rak Shin byl totiž pozitivně testován na nemoc covid-19. Celá baseballová veřejnost nyní bedlivě sleduje, jak se tato situace nyní vyvine. V krajním případě totiž hrozí zrušení soutěže.

Shin se podle dostupných informací začal v sobotu potýkat s bolestmi hlavy a horečkou. Proto mu byl v pondělí udělán test na covid-19 a ten se nakonec ukázal jako pozitivní. Nyní probíhá trasování a testování osob, se kterými přišel nadhazovač do styku.

Naštěstí pro soutěž Shin aktuálně nastupoval za rezervní tým v nižší Futures League. Jeho poslední start byl 22. července. Pak byl odeslán na listinu zraněných hráčů kvůli problémům s loktem. Vedení KBO i tak nechalo otestovat všechny jeho spoluhráče. Ti ale byli naštěstí všichni negativní. Problémem však bylo, že dva z jeho spoluhráčů byli povoláni k A-týmu a vedení ligy proto svažovalo odložení úterního duelu. Naštěstí byly také testy obou hráčů povolaných do KBO negativní a mohlo se hrát.

Připomeňme, že KBO má oproti MLB mnohem striktnější pravidla při pozitivně testovaných hráčích. V případě pozitivního případu by se mohla sezona zastavit a po krátké pauze zkrátit ze 144 utkání na 126. Druhou variantou je pak zrušení letošní sezony. Také v zemi je aktuálně situace s epidemií nemoci na Stupni 2 a pokud by se zhoršila na třetí stupeň, tak by se musely zastavit všechny profesionální soutěže v zemi.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..