MBMLBRockies

MLB: Giants nadělili Rockies 23 doběhů

San Francisco Giants vstupovali do zápasu s Coloradem Rockies s bilancí 17 výher a 19 proher. Jenže v utkání na Coors Field vypadali jako tým, který patří na špici soutěže.

Tým z Kalifornie totiž doslova deklasoval domácí, kterým nadělil 23 doběhů a k vidění bylo mnoho historických momentů. Nejvíc zazářil vnější polař Alex Dickerson, jenž odpálil celkem 3 homeruny. Celkem zaznamenal 5 vícemetových odpalů, což je nový rekord klubu, ve kterém v minulosti působili hráči jako Barry Bonds, Willie Mays a podobně. ani jeden se však bemůže pochlubit podobným výkonem v jednom utkání.

Kromě Dickersona si 6 RBI v utkání připsali také Donovan Solano a Brandon Crawford. Podle ESPN jsou tak prvním triem hráčů, kterým se povedlo zaznamenat minimálně 6 RBI v jednom utkání. Od roku 1920, kdy se tato statistika stala oficiálně sledovanou se to nikomu nepovedlo.

Giants tak po tomto vítězství přeskočili Rockies v tabulce Západní divize Nárdoní ligy a po třech výhrách v řadě se dostali jen těsně za poslední postupovou příčku playoff. Pokud by pokračovali i nadále ve výkonech, jako v úterý v Denveru, tak by se do vyřazovacích bojů letos mohli probojovat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..