MBMLB

MLB: Albert Pujols se předběhl Willieho Mayse

Pět dní po tom, co Albert Pujols vyrovnal na pátém místě historických statistik Major League Baseball v počtu homerunů legendárního Willieho Mayse, přidal pálkař Los Angeles Angels další dva homeruny a osamostatnil se tak na pátém místě.

Pujols se tak svým výkonem podílel na výhře Angels 6-2 nad Texas Rangers. Homerun číslo 661 odpálil v páté směně. Další pak přidal v dohrávce sedmé směny.

“Věděl jsem, že to přijde, ať již letos nebo příští rok, ale čekal jsem to,” řekl Pujols po utkání. „Rozhodně jsem nemyslel na to, že bych odpálil homerun. Stalo se to dnes večer a vyšlo to perfektně. Nejen, že jsem zaznamenal jeden, ale rovnou dva.”

Albert se hned po prvním homerunu dočkal gratulace od svého týmu na sociálních médiích.

Čtyřicetiletý pálkař tak aktuálně v historických statistikách má před sebou pouze čtveřici hráčů – Barry Bonds (762), Hank Aaron (755), Babe Ruth (714) a Alex Rodriguez (696). Pokud bude hrát ještě jednu sezonu, tak není nereálné, aby vyrovnal Rodrigueze na čtvrtém místě.

Oba nadhazovači Rangers, proti kterým v pátek odpálil své homeruny Albert Pujols, mu v minulosti homerun neumožnili. Pujols tak v kariéře zaznamenal homerun proti 428 různým nadhazovačům. V tomto byl v minulosti lepší pouze Barry Bonds, který svých 762 homerunů odpálil proti 449 nadhazovačům.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..