MBMLB

MLB se snaží rozšířit spolupráci s nezávislými ligami

30. září skončí současná smlouva mezi Major League a Minor League a vedení MLB nyní připravuje znění nové dohody. A zdá se, že vedení soutěže rozšíří spolupráci také na další nezávislé ligy.

V posledních dnech se čím dál víc ozývaly hlasy, že nové dohody budou oznámeny již velmi brzy. A jen pár minut před zveřejněním tohoto článku MLB oznámila spolupráci s Atlantic League. Na tom by nebylo nic nové, vždyť liga s touto nezávislou soutěží spolupracovala již v minulém roce, kdy se v lize testovaly systémy robotických rozhodčích a nová pravidla. Spíš je zajímavé, jak MLB tuto spolupráci nazvala.

Major League Baseball (MLB) dnes oznámila, že označila Atlantickou ligu profesionálního baseballu (ALPB) za svou první „Partnerskou ligu“, píše se v tiskové zprávě MLB. A právě to označení za “Partnerskou ligu” je právě možný nový koncept, který liga chystá. To znamená, že farmářský systém, jak jsme jej doteď znali, s největší pravděpodobností bude minulostí. Podle různých zpráv by mělo v MiLB působit o 40 týmů méně. Mluví se také o přidání třetí ligy na úrovní Triple A a možné je snížení úrovní o jednu nebo dvě. Týmy by tak mohly využít možnost posílat své hráče do nezávislých profesionálních lig a také by se měl zjednodušit jejich přechod do týmů MLB.

Všechny tyto změny by měly zapadnout do nového konceptu “One Baseball” (více zde). MLB podle něj chce, aby všechny ligy na všech úrovních spolupracovaly na rozvoji baseballu. Jestli se to povede, to ukáže čas, ale evidentně nás čekají zajímavé změny.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..