MBMLB

MLB: Twins s nejhorší sérii proher v playoff. Giolito opět řádil

Pokud hledáte jistý tip na vítěze v zápase playoff Major League Baseball, tak si vsaďte na tým, jenž hraje proti Minnesotě. Ta totiž ve vyřazovacích bojích nevyhrála od roku 2004 a nic na tom nezměnil ani úterní zápas proti Houstonu.

Přitom to Twins proti Astros měli rozehrané velmi dobře a Kenta Maeda jim dával naději na vítězství. Domácí navíc proti Greinkemu stáhli první doběh již v dohrávce třetí směny a měli menší výhodu. Ta se měla znásobit po tom, co Houston stáhl Greinkeho po čtvrté směně z kopce a nahradil jej Framber Valdez. Ten však házel perfektně a první čtyři směny Twins nedovolil ani jeden doběh.

Naopak domácí bullpen již nebyl tak úspěšný. V sedmé směně totiž přišlo vyrovnání po odpalu George Springera. Ještě větší katastrofa pro domácí ale nastala v deváté směně. Při dvou outech a dvou běžcích na metách přišla úplně zbytečná chyba Jorgeho Polanca. Ta místo třetího outu vyústila v plné mety a ty pak Astros proměnili v zisk tří doběhů. Twins pak v dohrávce nedokázali utkání otočit a opět v playoff prohráli.

Aktuální série proher Minnesoty již čítá 17 utkání a ze všech čtyř hlavních sportů v USA je to historicky nejhorší výkon (viz. přehled níže). Fanoušci Twins tak posledních 16 sezon nemají příliš důvodů k radosti. Tedy obzvlášť pokud jejich tým postoupí do vyřazovacích bojů.

* 17 Twins 2004-současnost
16 Blackhawks 1975-1979
14 Pistons 2008-současnost
14 LA Kings 1993-2001
13 Red Sox 1986-1995
13 Knicks 2001-2012

Giolito opět skvělý

Zdá se, že Lucas Giolito v letošní sezoně chytil parádní formu a jeho no-hitter ze základní části nebyl jen ojedinělý úspěch. V prvním utkání White Sox v letošním playoff dokonce mohl až do sedmé směny pomýšlet na Perfect Game. O tu jej připravil odpalem přes střed pole Tommy La Stella v sedmé směně. I tak byl ale Giolito teprve pátým hráčem historie MLB, který dokázal udržet naději na Perfect Game v playoff dlouhých 6 směn. Pouze jednou z toho pak nakonec Perfect Game byla. V roce 1956 se to ve Světové sérii povedlo Donu Larsenovi.

Psali jsme...  EXL: Kotlářka still winless after three games

White Sox i díky Giolitovi a dobrému výkonu na pálce zvítězili 4-1. Navíc ukázali, že rozhodně letos můžou dokráčet velmi daleko.

Rays začali vítězně

Na Floridě by baseballisté Tampa Bay rádi navázali na úspěch hokejových kolegů, kteří den před začátkem playoff získali Stanley Cup. A do playoff vstoupili velmi dobře, když se mohli spolehnout na výborně házejícího Blake Snella. Ten svým poředstavením dal vzpomenout na své výkony z playoff v roce 2018 a v necelých šesti směnách hráčům Toronta povolil pouze jeden hit a zaznamenal 9 strikeoutů.

Zápas nakonec navzdory předpokladům nebyl bohatý ani na hity, ani na doběhy a Rays zvítězili 3-1. Ze čtyř úspěšných odpalů v duelu tak vytěžili maximum možného.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Yankees rozstříleli Indians

Kdo v posledním utkání dne čekal vyrovnanou bitvu nadhazovačů, tak musel být zklamán. Jeden z adeptů na cenu pro nejlepšího nadhazovače Americké ligy Shane Bieber předvedl svůj nejhorší výkon v této sezoně a poroučel se z kopce již v páté směně, když na jeho vrub šlo 7 doběhů Yankees. Ti si ze zápasu udělali kvalitní batting practice a nakonec stáhli 12 doběhů a 4 míče poslali za plot. Naopak Gerrit Cole podal další solidní výkon v playoff a i díky němu mají před odvetou Yankees výhodu.

Cleveland tak nyní má nůž na krku a musí pořádně zabrat. Jinak se jejich čekání na titul v MLB, který naposledy vyhráli v sezoně 1948, prodlouží minimálně o další rok.

Dnešní program MLB

30.9.2020HostéHostéDomácí
18:08 Cincinnati RedsCincinnati Reds Logo@Atlanta Braves LogoAtlanta Braves
19:08 Houston AstrosHouston Astros Logo@Minnesota Twins LogoMinnesota Twins
20:08 Miami MarlinsMiami Marlins Logo@Chicago Cubs LogoChicago Cubs
21:10 Chicago White SoxChicago White Sox Logo@Oakland Athletics LogoOakland Athletics
22:07 Toronto Blue JaysToronto Blue Jays Logo@Tampa Bay Rays LogoTampa Bay Rays
23:08 St. Louis CardinalsSt. Louis Cardinals Logo@San Diego Padres LogoSan Diego Padres
01:08New York YankeesNew York Yankees Logo@Cleveland Indians LogoCleveland Indians
04:08Milwaukee BrewersMilwaukee Brewers Logo@Los Angeles Dodgers LogoLos Angeles Dodgers
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..