ČeskoMB

Na kterém českém stadionu letos padlo nejvíce homerunů?

Máme za sebou boje v české nejvyšší soutěži a nastává čas postupně bilancovat. I proto vám v průběhu offseason přineseme několik článků, ve kterých se podíváme na zajímavé statistiky, zápasy a okamžiky letošní sezony. Nebudou chybět ani pohledy do 1. ligy, kterou čeká ještě playoff.

V tomto článku se podíváme na to, na kterém stadionu letos padalo nejvíce homerunů. Obecně se mezi fanoušky totiž traduje, že nejvíce homerunů padá na domovském hřišti Techniky Brno. A nejinak tomu bylo i letos, kdy na Kraví Hoře padlo skoro jednou tolik homerunů, než na hřišti druhého celku Kotlářky. Na třetím místě je stadion Eagles, ale ten se spíše než svými rozměry, dostal na toto místo díky tomu, že v průběhu utkání pražských týmů hraných v průběhu týdne, býval kvůli osvětlení dějištěm zápasů právě tento areál. Naopak v Blansku letos fanoušci v průběhu základní části žádný homerun neviděli.

Základní část 2020:

Kraví Hora – 23
Na Markétě – 12
Eagles Park – 11
Arrows Park – 10
Tempo – 7
U Hrocha – 4
MBS – 4
SaBaT – 4
Na Hvězdě – 4
Strawberry Field – 0

Samozřejmě i tady je vidět vliv délky vnějšího pole na stadionu a na prvních třech místech (když nezpočítáme Eagles z výše zmíněných důvodů) se umístily hřiště, která jsou nejkratší.

Jen pro zajímavost. Pokud sečteme zápasy základní části, TOP 6 a playoff, tka nejvíce homerunů padlo Na Markétě, kde letos diváci viděli 35 odpalů za plot.

A jak to lítá v 1. lize?

Také ve druhé nejvyšší soutěži je k vidění spousta homerunů. Jednoznačně nejvíce jich bylo k vidění v Domažlicích. Ty mají sice podobně malé hřiště, jako v Bučovicích, ale tady v neprospěch týmu z Čech mluví slabší nadhazovačská baterie, kdy se o 17 z 22ti homerunů postarali hostující hráči.

Pokud jste letos chtěli vidět homerun v areálu U Hrocha, tak se vám víc oplatilo jít na zápas extraligového týmu. V základní části 1. ligy totiž nebyl k vidění ani jeden. Také ve Frýdku-Místku a v Olomouci, kde mají delší hřiště, jsou homeruny spíše raritou. Ale u Skokanů to samozřejmě není nic nové a mnoho hráčů mi v soukromých rozhovorech říkalo, že se ve velkém vnějším poli v Olomouci cítí poněkud “osamoceně”.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..