Aktuality

ABL rozšíří také tým z Nového Zélandu

Není to tak dávno, co jsme na našich stránkách psali o tom, že australskou ABL od nové sezony čeká rozšíření o tým z Jižní Koreje. Dalším novým celkem mělo by být mužstvo z Nového Zélandu.

Tímto rozšířením by  v nové sezoně  ABL osm místo dosavadních šesti týmů. Pro mnoho fanoušků bylo okamžitě po oznámení tohoto rozšíření trochu neznámou, jak má tento tým dopomoct k pozvednutí úrovně soutěže. Jenže vysvětlení přišlo velmi záhy.

Šéf novozélandského baseballu Ryan Flynn přišel s prohlášením, že jejich asociace podepsala spolupráci s japonskou NPB. V rámci spolupráce by měla NPB (japonská nejvyšší soutěž) posílat každý rok na Nový Zéland své hráče. Protože je NPB považována za druhou nejlepší baseballovou ligu na světě, tak bude zajímavé sledovat výkony nového týmu. 

Flynn také uvedl, že se již domlouval s třemi hráči, kteří mají zkušenost s MLB. John Holdzkom, Scott Richmond a Josh Collmenter, kteří mají své předky právě z Nového Zélandu, by měli sehrát určitou roli v nově vznikajícím týmu. Flynn navíc pro místní periodika řekl,  že se domluvil s několika týmy MLB, že by mohli na Nový Zéland poslat hráče z farmářských týmů.

Domovem pro nový klub bude pro nadcházející sezonu North Harbour’s QBE Stadium v Aucklandu, který primárně slouží pro zápasy rugby. 

 

#aucklandblues vs #bulls #superrugby #rugby #xv #nz?? #southafrica

Příspěvek sdílený Benjamìn Kìko Petrov (@benichab),

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..