ČeskoMB

1. liga: Hluboká zvítězila v prvním zápase finálové série

V sobotu zápasem v Hluboké začala finálová série druhé české nejvyšší baseballové soutěže mezi týmy, které v příštím roce uvidíme v Extralize.

Tento zápas byl zajímavý hned od první směny, ve které se dokázaly prosadit oba celky. Nejdříve stáhl bod pro Jablonec dvoumetovým odpalem Michal Kubina, aby v dohrávce domácí dvěma body otočili skóre ve svůj prospěch.

To se neměnilo až do páté směny, kdy se opakoval průběh z té úvodní. Nejdříve hosté vyrovnali na 2-2, když si Kubina připsal další RBI double. Jenže vyrovnaný stav netrval dlouho, protože Hluboká dokázala zatlačit na Jiřího Hikla a hostující obranu. S přispěním chyby soupeře tak domácí přidali další dva doběhy a opět se vzali vedení na svou stranu. To navýšili o směnu později po odpalu Davida Jelínka.

Jenže Blesk měl v zápase na soupisce Michala Kubinu, kterému evidentně nadhozy Davida Šťastného na kopci Hluboké vyhovovaly. V sedmé směně totiž ke dvěma dvoumetovým odpalů přidal také dvoubodový homerun a vrátil tak svůj tým do hry.

Až v dohrávce sedmé směny jsme se dočkali první změny na nadhazovacím kopci, když Jiřího Hikla nahradil Lukáš Roubíček. Toho domácí přivítali dvěma úspěšnými odpaly a nakonec po dvojité krádeži přidali šestý doběh.

Po tom co Josef Novák v osmé směně svým 2 RBI singlem navýšil vedení Hluboké již na 8-4, byl před hráči Jablonce velmi těžký úkol. Měli již pouze jednu směnu na to, aby dokázali minimálně vyrovnat. Po dvou rychlých outech jim dal naději Roubíček svým solo homerunem. Víc ale hosté nedokázali a Hluboká tak vede nad ve finálové sérii 1-0. Ta se v neděli přesune na sever Čech, kde se odehrajé druhé, případně i třetí rozhodující utkání.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Blesk Jablonec 1 0 0 0 1 0 2 0 1   5 12 1
 Sokol Hluboká 2 0 0 0 2 1 1 2 –   8 13 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..