MBOstatní

CPBL: Vítězem 2. fáze a dalším postupujícím do Taiwan series jsou Uni-Lions

Sobotní poslední utkání základní části tchajwanské baseballové ligy CPBL mělo rozhodnout o definitivní podobě letošního playoff a také o vítězi 2. fáze soutěže.

Tento duel začínal za stavu 1-1, protože byl dohrávkou původního utkání, které se rozehrálo 12. září a muselo být kvůli dešti na začátku třetí směny odloženo. Protože šlo o hodně, tak oba týmy na kopec poslali to nejlepší, co měly k dispozici. Chinatrust Brothers Jose de Paulu, který má za sebou také jeden start v MLB v dresu New York Yankees. Za Uni-Lions nastoupil Kanaďan Teddy Stankiewicz.

A byl to právě druhý jmenovaný, který se nakonec mohl radovat z výhry, když na kopci vydržel 5.2 směny a Brothers umožnil pouze 1 doběh (ten ale jde na vrub obrany). O vítězi nakonec rozhodla dohrávka šesté směny, ve které Uni-Lions dokázali naskládat několik dobrých odpalů a vytěžili z toho dva doběhy.

Brothers se snažili s výsledkem něco udělat, protože výhra by jim zajistila nejen 1. místo i ve druhé fázi soutěže, ale Lions by poslala do Playoff Series s Rakuten Monkeys. Brothers by pak automaticky v Taiwan Series vedli 1-0 na zápasy.

Brothers se ale nakonec nepovedlo utkání otočit a Uni-Lions mohli po posledním utkání slavit přímý postup do Taiwan Series, což se jim naposledy povedlo v roce 2013. Tehdy Lions získali svůj poslední, devátý titul v lize. Čekání Brothers na titul je ještě delší, když naposledy zvítězili v Taiwan Series v roce 2010. Nyní si to oba týmy rozdají o titul v přímém souboji. Na rozpis finálové série si budeme muset ještě chvíli počkat. S největší pravděpodobností se rozehraje v příštím týdnu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..