ČeskoMB

Arrows vrátili Heidenheimu prohru a udrželi místenku v Poháru Mistrů

V úterý prohráli Arrows s německým Bonnem až díky grand slam homerunu v závěrečné směně. Ve čtvrtek to úřadující český mistr mohl vrátit jinému německému celku Heidenheimu.

Ostravští do důležitého utkání poslali na kopec Ondřeje Satoriu, jenž byl na kopci v závěru zmíněného prvního zápasu. Němci vsadili na belgického reprezentanta Drew Janssena. Naštěstí pro české hráče se Janssen hodně trápil s kontrolou svých nadhozů a ve třech směnách rozdal celkem 7 met zdarma. Toho Arrows dokázali využít a dostali se do vedení 3-0.

V šesté směně se ale začínalo opět “od nuly”, když Němci dokázali vyrovnat na 3-3. Arrows tak poslali na kopec Aleca Lemmona, jenž měl zastavit útok soupeře. To se americkému nadhazovači povedlo a hned v další směně opět udeřila Ostrava. Nejdříve Jakub Malík dvoumetovým odpalem stáhl dva doběhy, aby pak po jednom doběhu stáhli Jakub GreplJan Kozel.

V deváté směně dokázala Ostrava přidat ještě jeden doběh a před dohrávkou byla v komfortním vedení 8-3. Jenže v dohrávce se Lemmon začal trápit s kontrolou nadhozů a Heidenheim postupně zaplnil všechny mety s jedním outem. Následně Shawn Larry poslal míč za plot a potřetí v řadě tak soupeř odpálil proti Arrows grand slam homerun v některé z posledních směn.

Ostravští tka poslali na kopec Marka Vykoukala, ale proti němu se dostali na metu hned první dva pálkaři a velké drama bylo na světě. Pak ale obrana zachytila odpal do vzduchu a Marko Vykoukal posledního pálkaře vyřadil strikeoutem a Arrows se mohli radovat z první výhry na turnaji. Navíc se tím vyhnou utkání o 7. místo, čímž udrží místenku pro český baseball v elitním evropském poháru.

10.6.22123456789RHELOB
 Arrows Ostrava 0 1 2 0 0 0 4 0 1 8 7 0 12
 Heidenheim 0 0 1 0 0 2 0 0 4 7 10 1 7

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..