MBOstatní

KBO: Jihokorejská liga představila harmonogram playoff

Jihokorejská baseballová liga byla na jaře druhou profesionální soutěží, která se rozběhla při celosvětové pandemii nemoci Covid-19. A bez větších problémů se její základní část blíží svému konci. I proto vedneí soutěže nyní představilo harmonogram vyřazovacích bojů.

Ty začnou 1. listopadu, tedy o měsíc později, než je tomu zvykem. Nikdy v historii nezačínalo playoff KBO tak pozdě, jako v letošním roce. Vyřazovací boje začnou zápasem Wild Card, který obstarají čtvrtý a pátý tým. V tomto duelu bude mít výhodu domácího prostředí lépe postavený tým po základní části. Tomu stačí k případnému postupu i remíza (v asijských soutěžích se hraje i na remízy).

Dále pak bude playoff pokračovat sérii s třetím týmem po základní části. Ta se odehraje na 2 vítězné duely. Její vítěz pak odehraje semifinálovou sérii s druhým celkem základní části. K postupu do Korean Series bude potřebovat zvítězit třikrát.

Úvodní duel finálové série je naplánovaný na 17. listopadu a hraje se na čtyři vítězné zápasy. Nejpozdější termín, kdy poznáme letošního mistra je 25. listopad.

V letošním roce budou mít týmy povolené vozit sebou i další hráče mimo oficiální třicetičlennou soupisku. Ti budou moct být zapsáni na soupisku v případě, že by některý z hráčů měl pozitivní test na Covid-19.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..