MBMLB

MLB: Astros a Yankees ovládli první zápasy ALDS

Dvěma zápasy začaly divizní série Major League Baseball a ty hned na úvod nabídly parádní porci homerunů.

V prvním utkání pondělního programu se jako první dostali do vedení hráči Oaklandu, kteří po homerunech Khrise Davise a Seana Murphyho vedli již 3-0. Astros však stačila jediná půlsměna, aby také poslali dva míče za plot (Alex Bregman, Carlos Correa) a bylo srovnáno. V dohrávce čtvrté směny pak A’s dalším homerunem vrátil vedení Matt Olson.

Jenže v páté směně oba týmy vystřídaly své nadhazovače a do hry se dostaly oba bullpeny. Ačkoliv se před sérii předpokládalo, že tady by měla být větší kvalita na straně Oaklandu, tak nakonec to byl jejich bullpen, který si připsal prohru. Astros nakonec zvítězili 10-5 a berou první výhru v sérii.

Zajímavosti zápasu:

Alex Bregman čtvrtý rok v řadě odpálil homerun 5. října.
Carlos Correa je první spojkou historie MLB, která zaznamenala v playoff 2 zápasy s min. 2 homeruny.

První zápas Yankees a Rays proti sobě postavil držitele Cy Young Award za rok 2018 Blake SnellGerrit Cole, jenž v zimě podepsal nejvyšší kontrakt historie mezi nadhazovači. Kdo ale doufal v ryzí nadhazovačský duel, tak musel být mírně zklamán. Oba nadhazovači dohromady povolili 7 doběhů a 5 homerunů. Jako rozhodující se nakonec ukázal solo homerun Aaron Judge v páté směně.

Utkání pak uzavřel v deváté směně Giancarlo Stanton svým grand slam homerunem. Yankees tak vyhráli úvodní duel této série a dostali se do výhody. Druhý zápas ale na jejich kopci začne Deivi Garcia, zatím co na straně Tampa Bay bude stát Tyler Glasnow.

Zajímavosti zápasu:

Reliever Tampy Shane McClanahan se stal prvním nadhazovačem historie MLB, který zaznamenal svůj debut v soutěži v playoff.
Poprvé v historii klubu Yankees zaznamenali jejich pálkaři č. 8 a 9 v lineupu (Kyle HigashiokaClint Frazier) homerun ve stejném utkání playoff.
Gerrit Cole je pouze druhým nadhazovačem historie MLB, který ve svých prvních 12ti startech v playoff zaznamenal 8 výher.
Giancarlo Stanton zaznamenal první grand slam homerun historie stadionu Petco Park v playoff. Jenže nebylo to ani za Padres, ani proti nim. Bláznivá sezona.

Dnešní program:

20:08 Braves – Marlins
22:37 Athletics – Astros
02:10 Rays – Yankees
03:38 Dodgers – Padres

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..