MBMLB

MLB: Rays i Braves opět vyhráli. Astros jsou zápas od konce sezony

Již v noci ze čtvrtku na pátek můžeme poznat prvního postupujícího do letošní Světové série. V obou finálových sériích totiž zatím vítězí vždy pouze jeden z týmů.

Tím mužstvem, které může jako první postoupit do bojů o titul je Tampa Bay Rays. Ta je po další výhře nad Astros pouze jeden krok od toho, aby si zahrála ve Světové sérii, kam postoupila naposledy v roce 2008. K výhře ve třetím duelu Rays přitom stačila jedna povedená směna v útoku.

Astros se přitom ujali vedení již v úvodní směně po solo homerunu Jose Altuveho. Jenže byl to opět tento hráč, který vyprodukoval další chybu v obraně, která nastartovala hráče Rays k obratu v šesté směně. Tampa totiž díky ní získala dva běžce na metách bez jediného outu. Navíc manažer Houstonu vystřídal na kopci do té doby solidně hrajícího Jose Urquidyho. Rays toho využili a pěti doběhy otočili skóre ve svůj prospěch. Altuve se po zápase frustrovaně vypovídal na svém twitterovém účtu: “To je frustrující !!! Už to nemůžu vydržet. Již ne. Končím!”. Manažer Dusty Baker ale novinářům řekl, že Altuve bude určitě hrát v zápase číslo 4.

Bullpen Tampy pak dokázal udržet vedení, díky čemuž mužstvu z Floridy chybí poslední krok k postupu. Randy Arozarena opět potvrdil své kvality, když si připsal další 3 úspěšné dopaly. Fanoušci Rays se ale budou dívat, jak je na tom Kevin Kiermaier, který odstoupil ze zápasu po tom, co byl trefen nadhozem.

Klíčové statistiky:

Ryan Yarbrough, SP, TB: 5.0 IP, 2 ER, 3 H, 5 K, 2 BB
Randy Arozarena, LF, TB: 3-for-4, 1 R, 1 BB
Joey Wendle, 3B, TB: 2-for-4, 2 RBI, 1 R
Hunter Renfore, RF, TB: 1-for-2, 2 RBI
Jose Urquidy, SP, HOU: 5.0 IP, 1 ER, 4 H, 4 K, 1 BB
Jose Altuve, 2B, HOU: 2-for-3, 1 HR, 1 RBI, 1 R, 1 BB
Michael Brantley, LF, HOU: 2-for-5, 1 HR, 1 RBI, 1 R

Až do čtvrté směny museli čekat fanoušci na první doběhy ve druhém utkání série mezi Braves a Dodgers. Ty přinesl dvoubodový homerun Freddie Freeman. O směnu později Atlanta dokázala opět zatlačit na Tonyho Gonsolina, který házel místo původně nahlášeného Claytona Kershawa a ten musel být vystřídán. Ale ani bullpen Los Angeles nezastavil pálku Braves a tým z města Coca Coly vedl v sedmé směně již 7-0.

Jenže ani toto vysoké vedení Atlantě málem nestačilo na vítězství. Po tom, co šel ze hry startér Ian Anderson, se museli Braves spoléhat na bullpen. Nejdříve Corey Seager tříbodovým homerunem v sedmé směně snížil. V deváté směně nejdříve Ozzie Albie solo homerunem navýšil vedení na 8-3 a tento bod se nkonec ukázal jako rozhodující. Dodgers totiž v dohrávce zabrali a i s přispěním chyby v obraně postupně snížili na rozdíl jediného doběhu. Navíc na třetí metě pak měli při dvou outech vyrovnávající bod. Po odpalu AJ Pollocka ale nakonec Braves zahráli třetí out na první metě a mohli se radovat z další výhry v sérii.

Braves jsou teprve čtvrtým týmem historie MLB, který v prvních sedmi utkáních playoff ani jednou neprohrál. Navíc nyní pro ně mluví statistiky z minulosti. Ve čtrnácti případech v minulosti se některý z týmů dostal v NLCS do vedení 2-0 v sérii. A každé z těchto mužstev pak nakonec postoupilo do Světové série.

Klíčové statistiky:

Ian Anderson, ATL: 4 IP, 1 H, 5 BB, 5 SO

Freddie Freeman, ATL: 2-z-4, 1 HR, 3 RBI, 2 R

Ozzie Albies, ATL: 3-z-4, 1 HR, 2 RBI, 1 R

Tony Gonsolin, LAD: 4.1 IP, 3 H, 5 R, 3 BB, 7 SO

Corey Seager, LAD: 2-z-4, 1 HR, 4 RBI, 2 R

Mookie Betts, LAD: 1-z-3, 1 R, 2 BB

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..