MBMLB

MLB: Rays postupují do Světové série. Dodgers si vynutili sedmý zápas

V sobotu jsme konečně rozluštili první tajenku ohledně postupujícího do Světové série. Tím jsou baseballisté Tampa Bay. Kdo je vyzve jako vítěz Národní ligy se dozvíme až v neděli.

První duel sobotního večera měl bleskový start. Hned v úvodní směně si totiž Dodgers vybudovali rozhodující náskok, když dva solo homeruny zaznamenali Corey SeagerJustin Turner. Třetí doběh pak svým odpalem stáhl Cody Bellinger.

Víc Los Angeles nepotřebovali, protože se mohli na kopci spolehnout na výborného Walkera Buehlera. Ten měl sice velmi těžkou chvíli v úvodu druhé směny, kdy Braves obsadili všechny mety bez outu, ale startér Dodgers si pomohl dvěma strikeouty a nakonec z této šlamastiky vyšel bez umožněného doběhu.

První doběh Atlanty tak přišel až v sedmé směně, kdy se na kopec postavil Blake Treinen, kterého přivítal Nick Markakis třímetovým odpalem a pro bod jej pak stáhl Ronald Acuna Jr. Víc toho ale hráči Braves v útoku nedokázali a jejich produktivita v zápase byla mizerná, když pálkaři nechali na metách celkem 19 pálkařů.

O vítězi Národní ligy tak rozhodne až zápas číslo 7 a Dodgers tak můžou dokončit comeback, když v sérii prohrávali již 1-3. Budou to ale mít složité, protože na kopci bude proti nim stát Ian Anderson, kterého jsme před začátkem série jmenovali jako klíčového muže při snaze Braves postoupit přes tým z Los Angeles.

Klíčové statistiky

  • Walker Buehler (LAD): 6 IP, 7 H, 6 K
  • Mookie Betts (LAD): 1-z-4, BB
  • Corey Seager (LAD): 1-z-4, 1 HR, RBI
  • Justin Turner (LAD): 1-z-3, 1 HR, RBI
  • Max Fried (ATL): 6.2 IP, 8 H, 3 ER, 4 BB, 5 K
  • Dansby Swanson (ATL): 3-z-4,
  • Ronald Acuna Jr. (ATL): 1-z-4, RBI

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Rays postupují do Světové série poprvé od roku 2008. Rozhodla o tom sobotní výhra 4-2 nad Houston Astros. Za ní je nastartoval hned v úvodní směně dvoubodovým homerunem Randy Arozarena. Ve druhé pak přidal jednobodový homerun Mike Zunino, který pak v šesté směně stahovla čtvrtý doběh svého týmu.

Tampa se mohla spolehnout na kopci na Charlieho Mortona, který odházel 5.2 směny, aniž by soupeři povolil doběh. Stal se tak druhým nadhazovačem historie, který v playoff v utkání číslo 7 odházel dvakrát minimálně 5 směn a nepovolil v nich ani jeden doběh soupeře. Tím prvním byl člen Síně slávy John Smoltz.

V osmé směně dokázali Astros při dvou outech zaplnit všechny mety a mohli pomýšlet vyrovnání. Nakonec ale stáhli pouze dva doběhy po odpalu Carlose Correy. Houston tak nedokázal napodobit Red Sox ze sezony 2004 a neotočil sérii z 0-3 na 4-3.

Po skončení zápasu byl Kubánec Randy Arozarena vyhlášený nejužitečnějším hráčem ALCS a stal se tak prvním nováčkem mezi pozičními hráči v historii, který si toto ocenění odnesl.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..