ČeskoMB

PBT: Češi dokázali otočit zápas proti Rusku a postupují do finále

Ve druhém utkání na Pražském baseballovém týdnu čekal na reprezentační výběr zápas s Ruskem. A ten sliboval zajímavou podívanou.

Na soupisce ruského týmu totiž najdeme hned několik hráčů, jejíž příjmení napovídá, že baseballově nevyrostli v zemi na východ od nás. A ti do týmu přinesli také kvalitu. Přesvědčit se o tom mohli i čeští baseballisté, kteří v úvodu duelu těžko hledali recept Adriana Tellese Rodrigueze. Naopak Rusům se dařilo prosazovat se proti Tomáši Duffkovi, proti kterému ve čtyřech směnách stáhli 5 doběhů.

Teprve v dohrávce čtvrté směny se Češi proti Rodriguezovi výrazněji prosadili a po tlaku jej nahradil Artem Logunov. A od té doby se čím dál víc prosazovala probuzená česká pálka, která dokázala přidávat doběhy každou směnu. Výběr Mikea Griffina tak nakonec otočil zápas z 1-5 na konečných 10-5 a zajistil si postup do finále turnaje.

Češi do zápasu postavili mladý infield, který hrál ve složení Mikuláš Hanuš, Filip Smola, Marek Krejčiřík a Martin Červenka. Krejčiřík navíc odehrál velmi dobrý zápas i na pálce, když pět stavů na pálce pokaždé proměnil v zisk mety.

 123456789 RHE
Rusko2 0 03 0 0 0 0 0 571
Česká Republika 01 023121x 1092

V odpoledním utkání zvítězil výběr Prague Selection nad International Stars 11-4. V pátek od 14:00 se “pražský výběr” a Rusko utkají v přímém souboji o druhé místo v tabulce a postup do finále.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..