MBOstatní

CPBL: MVP letošní sezony je Jose De Paula

V pondělí vyhlašovala tchajwanská profesionální baseballová liga CPBL individuální ocenění pro letošní sezonu. Nejvíce sledovanou cenu pro pro nejužitečnějšího hráče si nakonec odnesl nadhazovač Chinatrust Brothers José de Paula.

Dominikánský nadhazovač přišel před letošní sezonou jako velká posila, když mezi fanoušky rezonovalo hlavně to, že se v roce 2015 dokázal prosadit v silné konkurenci slavných New York Yankees až do hlavního týmu. Jenže po sezoně 2019 byl bez angažmá a tak se rozhodl vyzkoušet zahraniční soutěže. Nejdříve se potkal s Martinem Červenkou v dominikánské lize LIDOM v dresu Gigantes del Cibao. Ještě v průběhu zimní sezony pak podepsal smlouvu s Brothers.

A na Tchaj-wanu se rozhodně ukázal jako velmi dobrá posila. Nakonec dominoval mezi všemi nadhazovači v lize, když měl nejvíce výher (16), strikeoutů (192) a nejlepší ERA (3.20). Jeho WAR byla 4.21 a De Paula byl jedním z důvodů, proč Brothers ovládli letošní základní část CPBL.

An-Ko Lin nejlepším nováčkem

Po zveřejnění letošních finalistů na jednotlivá ocenění byl největším vyzyvatelem De Pauly na zisk MVP mladý An-Ko Lin. Ten ve své první plné sezoně doslova zazářil, když ve 118 odehraných zápasech měl čísla .310/.395/.590, 32 homerunů a 99 RBI. Mladý Tchajwanec s argentinskými kořeny nakonec nedostal více hlasů, než De Paula, ale ovládl anketu o nejlepšího nováčka soutěže.

Kromě obou výše zmíněných si cenu odnesl také manažer Uni-Lions Yueh-Ping Lin, který je nejlepším trenérem roku. Kuo-Hui Kaoz Fubon Guardians dostal cenu Comeback Player a Chun-Jen Cheng byl oceněný jako hráč, který zaznamenal nejlepší zlepšení.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..