ČeskoMB

EXL: Lukáš Hlouch bude hrát za Hrochy Brno

Reprezentační nadhazovač a odchovanec třebíčských Nuclears Lukáš Hlouch v nadcházející sezoně nebude oblékat dres týmu z Vysočiny, ale stěhuje se do Brna. Tam se domluvil na angažmá v nejmladším brněnském klubu Hroši Brno. Hráč tuto informaci potvrdil v podcastu On_Deck, který vydává Česká baseballová asociace.

“Pro příští sezonu jsem si zvolil přestup z dlouholetého působení v Třebíči do Brna. Konkrétně do týmů Hrochů,” řekl Lukáš Hlouch. “Zejména z důvodu, že tam jako trenér nadhazovačů působí John Hussey, který pro mně obrovský vzor a jsme dobří kamarádi. Líbí se mi jeho styl a jeho myšlenka trénování. Příští rok, doufám, že nejenom v příští sezoně, ale i dalších, budu působit v Hroších.”

Lukáš HlouchJohn Hussey se společně v jednom týmu setkali v sezoně 2019, kdy třebíčský odchovanec šel pomáhat Drakům v zápasech playoff. Po sezoně pak John Hussey mužstvo Draků opustil a domluvil se s Hrochy, aby tak zakončil své brněnské kolečko, když v letech 2015 až 2017 byl součástí týmu Techniky. Lukáše pak vedl i jako trenér reprezentace hráčů do třiadvaceti let.

Devatenáctiletý Hlouch v letošním roce odházel v základní části v dresu Nuclears 55.7 směn s ERA 3.07 a 39 strikeouty. V Nadstavbě o Extraligy pak přidal dalších 39 směn a 46 strikeoutů s ERA 2.08. Společně s Lukášem Pacalem tak vytvořili nejlepší dvojici startérů v barážové soutěži.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..