ČeskoMB

Třetí zápas na Tenerife přinesl druhou prohru české reprezentace

Po úvodních dvou utkáních čtyřzápasové série měli Češi proti Španělům bilanci jedna výhra a jedna prohra. Pokud by zvítězili ve středu, tak by měli jistotu, že z této minisérie neodejdou poraženi.

EDIT: Původní článek informoval o prohře 4-5. Výsledek utkání byl nakonec 4-7, protože se tento duel hrál až na 9 směn, což autor článku nezaregistroval a utkání po sedmi směnách považoval za ukončené a dále nesledoval. Všem čtenářům se za tuto nepříjemnost omlouvám. // Jabrocký

Jenže českému týmu nevyšel úvod duelu, když domácí dokázali v první směně proti Janu Novákovi stáhnout 4 doběhy a dostali se do vedení. Pak ale startér Kotlářky s pomocí obrany zastavil útok soupeře a byli to Češi, kdo se začal dotahovat. Nejdříve Marek Minařík ve druhé směně zařídil první doběh, aby ve třetí Martin Červenka druhým homerunem na turnaji snížil na 2-4.

Do dohrávky se na kopec postavil Ondřej Furko a toho Španělé jedním doběhem po odpalu Daniela Jimeneze. A ten se nakonec ukázal jako rozhodující. Češi totiž v šesté směny dokázali zatlačit na nového muže na kopci Španělska a dvěma doběhy se přiblížili na rozdíl jediného bodu.

V dohrávce sedmé směny ještě Češi dokázali dostat běžce do skórovací pozice, ale když si vystál metu zdarma Filip Smola a následně přidal úspěšný odpal Jakub Hajtmar. Jenže vyrovnávající doběh již z toho svěřenci Hynka Čapky nevytěžili

Naopak španělé přidali další dva doběhy v dohrávce osmé směny a nakonec zvítězili 7-4. Ve čtvrtek v poledne tak můžou zabojovat o druhou výhru a vyrovnání série.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
 ČR 0 1 0 1 0 2 0 0 0  4 9 2
 ESP 4 0 0 1 0 0 0 2 0  7 16 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..