MBMLB

Nová sezona MLB možná začne až v květnu

Podle zámořských médií je velmi pravděpodobné, že kvůli pandemii nemoci Covid-19, budeme čekat na start nadcházející sezony Major League Baseball o něco déle. Majitelé klubů a vedení soutěže je nakloněno tomu, aby se start soutěže posunul až na květen a sezona se hrála na cca. 140 utkání.

Proti ale má být Hráčská asociace, která chce, aby soutěž adaptovala podmínky a protokoly z uplynulé sezony a tím pádem by se mohla odehrát plná porce 162 zápasů. Nyní tak obě strany čekají nová jednání a hledání dohody. Na druhou stranu v USA i v Kanadě již začali s očkováním proti Covid-19 a to by mohlo urychlit návrat baseballu. Vždyť tradiční catchers&pitchers report je za necelé dva měsíce.

Jeden z majitelů týmu Americké ligy pro server USA Today řekl: “Nevidím žádnou možnost, aby Spring Training začal v únoru. Nulová šance. Je mi jedno, jestli budeme hrát 140 zápasů, 120 zápasů nebo 80 zápasů. Musíme se ujistit, že je každý v bezpečí.“

Na druhou stranu hráči již nechtějí být kráceni na svých příjmech a Hráčská asociace dělá vše proto, aby se dodržel naplánovaný harmonogram. „Vím, co vím o minulé sezóně,“ řekl manažer Arizona Diamondbacks Torey Lovullo. „Mám pocit, že sezónu 2021 lze hrát podle plánu.”

Zatím ještě není jasné, jak to bude s možností pustit fanoušky na jednotlivé stadiony. I proto kluby ještě nezačaly prodávat vstupenky na zápasy Spring Training. Jestli začne Spring Training podle plánu, závisí také na vládách Arizony a Floridy. Je otázkou, jestli na své území pustí 125 osob z každého týmu, pokud by nebyly očkované. Samozřejmě, řešením je masivní testování. Na definitivní rozhodnutí si tak zřejmě budeme muset ještě počkat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..