MBMLB

MLB: Toronto získalo z Mets Stevena Matze

Zajímavá výměna se uskutečnila mezi New York Mets a Torontem Blue Jays. Díky ní Blue Jays získají nadhazovače Stevena Matze. Opačným směrem putuje trojice prospektů.

Do New Yorku za Metse putuje trojice mladých nadhazovačů Sean Reid-Foley, Yennsy DiazJosh Winckowski. Z nichž první dva již mají malou zkušenost ze zápasů MLB. Winckowski se zatím nejvýše objevil na úrovni Single A.

Steven Matz již naopak odehrál 6 sezon v Major League Baseball, ale ta poslední byla jeho nejhorší v dresu Mets. V uplynulém roce totiž naskočil do devíti utkání (v šesti jako startér) a do statistik si připsal 5 proher a ERA 9.68. Tím se jeho kariérní ERA v MLB dostala na hodnotu 4.35. Matz by tak měl mít místo v rotaci Blue Jays, ale spíše jako čtvrtý nebo pátý startér.

Pro Mets je ale důležité, že si touto výměnou ušetřili 5,2 milionů dolarů z platu nadhazovače. Tím pádem se zdá, že příchod Trevora Bauera, jemuž již klub učinil nabídku, je čím dál reálnější. Ten prý očekává roční výdělek podobný tomu, co má Gerrit Cole v New York Yankees. To by znamenalo, že Mets by mu museli dát kolem třiceti šesti milionů dolarů ročně. Již nyní má klub v rotaci trojici Jacob deGrom, Marcus StromanCarlos Carrasco. S příchodem Bauera by to byla asi nejnebezpečnější rotace v celé lize.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..