ČeskoMB

NSA: Baseball ve výzkumu atraktivity na 42. místě

Národní sportovní agentura v minulém roce provedla rozsáhlý výzkum, ve kterém respondenti hodnotili atraktivitu jednotlivých sportů. Celkem mělo 5000 respondentů nad 15 let možnost vybírat se 105 různých sportovních aktivit. Baseball v tomto přehledu skončil na 42. místě.

Respondenti hodnotili atraktivitu sportu na škále od 1 do deseti, kdy 10 znamenalo nejvyšší atraktivitu. Na prvním místě nakonec skončil lední hokej. Například fotbal, který je mnohými považovaný za sport číslo 1, skončil až na místě osmém. Důvodem je, že nepřipadá příliš atraktivní obzvlášť ženám. Baseball s průměrem 4,41 skončil na 42. místě. Další pálkovací sport softball naopak skončil daleko za baseballem, když mu patří až 76. pozice. Zajímavé je, že za baseballem se umístil i americký fotbal, který dostává v médiích mnohem více prostoru.

V atraktivitě provozování byl je na tom baseball ještě o něco lépe, když mu patří 40. pozice. V této oblasti se na prvním místě umístil bowling a kuželky. Za baseballem naopak zůstali hokejbal (60.), rugby (74.), softbal (75.) i americký fotbal (78.).

Jak novinářům sdělil předseda NSA Milan Hnilička, tak tento průzkum bude agentura pořádat pravidelně. S největší pravděpodobností každé dva roky. Vy se na kompletní průzkum můžete podívat TADY.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..