MBOstatní

Caribbean Series vstupuje do medailových bojů

Po pěti dnech základní části známe čtyři postupující do semifinále letošního turnaje Caribbean Series. Černý Petr nakonec zůstal venezuelskému a kolumbijskému mistrovi.

Zatím úplně jednoznačně turnajem prochází dominikánský tým Aguilas Cibaenas. Ten v základní části vyhrál všech pět utkání. Partie kolem Robinsona Canoa na turnaji předvádí výborné výkony a jednoznačně potvrzuje roli největšího favorita. Také hvězdný Robinson Cano je zatím na prvním místě pálkařských statistik turnaje, když má pálkařský průměr .545.

V semifinále Dominikánci vyzvou Panamu. Ta ve čtvrtek nejdříve prohrála s Portorikem po divokém zápase 8-9 a musela doufat, že Mexiko zvládne poslední utkání s Venezuelou. To se nakonec stalo a Panama tak postoupila do semifinále.

Mexiko zatím na domácím turnaji nepředvádí nejlepší výkony a o postup se muselo strachovat do posledního duelu. Pokud by totiž v tomto utkání prohrálo s Venezuelou, tak mu hrozilo, že v případné minitabulce by skončilo poslední a tím pádem by na jeho úkor postupovali Venezuelci s Panamou. Jenže v semifinále je nečeká nic jednoduché, protože tam na ně čeká Portoriko. To má ve svém týmu Yadiera Molinu, který zatím naskočil do všech pěti duelů svého týmu na pozici catchera nebo na první metě. Na pálce má zatím 5 hitů z dvaceti at-bat, k nim získal tři mety zdarma.

vítězové semifinálových duelů postoupí do sobotního finále, které se hraje ve 4 ráno středoevropského času (tzn. pro nás již v neděli)

Tabulka základní části turnaje:

TýmZVPPctDomácíHosté
Dominikánská republika5501.0003-02-0
Portoriko541.8003-01-1
Mexiko532.6001-22-0
Panama523.4000-22-1
Venezuela514.2001-10-3
Kolumbie505.0000-20-3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..