ČeskoMB

EXL: Barto i Jarvis mění působiště

Dvojice zahraničních nadhazovač Jeffrey BartoJason Jarvis bude v nadcházející sezoně opět působit v českých klubech. Tentokrát ale změní barvy.

Jednatřicetiletý Barto míří na Vysočinu po třech sezonách, které strávil v Hroších. V letošním roce by měl působit v Třebíči. Barto v letech 2016 až 2018 odházel 42 utkání v základní části a jeho ERA byla 2.94. V 187 směnách zaznamenal také 208 strikeoutů. Obzvlášť v sezoně 2018 Barto zazářil, když měl v základní části mikroskopické ERA 0.55. Americký nadhazovač také ukazoval velmi dobrou kontrolu nadhozů, když má průměr pouhých 1,4 mety zdarma na 9 odházených směn.

Druhým hráčem, který se stěhuje v rámci Extraligy je Jason Jarvis. Ten se ale vrací do známého prostředí, protože bude opět oblékat dres brněnských Draků. Tam působil v roce 2016 a na konci sezony zvedl nad hlavu mistrovský pohár. V roce 2019 se do Extraligy vrátil, aby oblékl dres Eagles Praha. Také v hlavním městě Jarvis ukázal své kvality a byl jedním z důvodů, proč Eagles dokráčeli až do finále. Tam ale nestačili na Arrows Ostrava. Jarvis má v Extralize odházených 20 utkání v základní části a jeho ERA je 2.80. Týmu navíc dokáže pomoct i na pálce, když má v Extralize pálkařský průměr .254. Pro Draky by měl být hlavně velkou pomocí v bojích na evropském CEB Cupu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..