MBOstatní

ABL: Skončí Sydney v australské lize?

Ve středu se na webu australské baseballové ligy ABL objevila informace, že majitel Sydney Blue Sox pan Adam Dobb nebude žádat o prodloužení licence na působení v této soutěži. Dočkáme se tedy konce tohoto týmu v soutěži?

“Zvažoval jsem, zda je pokračování v nadcházející sezóně z obchodního hlediska schůdnou možností,” píše Dobb ve svém prohlášení. “Existuje řada nevyřešených otázek a to, jak měly být tyto záležitosti vyřešeny, bylo zásadní pro to, zda pro mě měla společnost Blue Sox dostatečnou komerční perspektivu. Potřeboval bych více času na toto rozhodnutí, ale ABL nyní očekávala pevný závazek od všech týmů a já v tuto chvíli nejsem v takové pozici, (abych jej poskytl).”

Pro australskou soutěž je to další nepříjemnost. Již před několika týdny hrozilo, že by soutěž mohl opustit klub z Canberry. Jenže ten odkoupila nová dvojice majitelů a tak Cavalry zůstávají v ABL i nadále. Vedení ligy tak bude hledat případného kupce, který by zakoupil licenci od Adama Dobba a zachoval klub v soutěži. Zda to bude v Sydney, či v nějakém jiném městě již není tak podstatné.

Australská soutěž se po ztrátě podpory od MLB ubírala dobrým směrem a v posledních letech se rozrostla o další dva celky. Bohužel pandemie nemoci Covid-19 se podepsala na ekonomické kondici jednotlivých týmů kvůli zkráceným příspěvkům od sponzorů. I proto je nyní jen těžké polemizovat, jestli další sezonu začne osmička týmů, nebo jich bude méně.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..