ČeskoMB

EXL: Blansko po karanténě získalo první výhru v sezoně

Již ve čtvrtek se hrálo první utkání čtvrtého týdne baseballové Extraligy, když do Blanska přijela Třebíč. Ale byli to domácí, kdo se mohl radovat z výhry.

Přitom pro tým z Vysočiny utkání nezačalo špatně. Po třech směnách již Nuclears vedli 3-0 a na kopci měli spolehlivého Johnsona, který domácí nepouštěl do tlaku. Také domácí startér Villarroel Rengel házel velmi spolehlivě a v šesti směnách hodil celkem 14 strikeoutů. Stav tak zůstal nezměněn až do sedmé směny. V ní se dostal do hry oba bullpeny a najednou se začalo hýbat i skóre. Nejdříve Třebíč přidala další doběh a vedla již o 4 doběhy. Jenže v dohrávce vyhořel Connor Walsh, který opět nepředvedl dobrý výkon a Blansko pěti doběhy otočilo skóre ve svůj prospěch.

Jenže ze strany Třebíče do nebylo vše. V dalších dvou směnách totiž i s přispěním chyby domácí obrany přidala dva doběhy a byla 3 outy od vítězství. Jenže Walsh nedokázal zápas uzavřít a po třech pálkařích bylo opět vyrovnáno, když šestý doběh domácích stáhl Adam Prudil. Hosté tak poslali na kopec Tomáše Zachovala, aby situaci zachránil. Ten nejdříve vyřadil Ladislava Kabeše strikeoutem. Pak ale přišla těsná situace na domácí metě po nechyceném třetím strikeu Davida Farkaše, kdy pro vítězný doběh doběhl právě Adam Prudil. Rozhodčí tuto situaci vyhlásil jako safe, což se vůbec nelíbilo hostujícím hráčům a trenérům.

Kromě startujících nadhazovačů se tento duel hodně povedl také domácímu Ondřeji Šebelovi, jenž měl v zápase 3 hity a jednou se dostal na metu po chybě soupeře. Každopádně Blansko si po návratu z karantény připsalo první výhru v letošní sezoně a může pomýšlet na vítěznou sérii. Ta pokračuje v pátek druhým zápasem v Blansku a v sobotu se přesune na Vysočinu.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Nuclears 0 1 2 0 0 0 1 1 1   6 6 3
 Blansko 0 0 0 0 0 0 5 0 2   7 9 3
iScore
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..