ČeskoMB

EXL: Daniel Vavruša ukončil hráčskou kariéru

Nejčerstvější člen baseballového Klubu homerunářů a dlouholetá opora Kotlářky Praha i české reprezentace Daniel Vavruša ukončil hráčskou kariéru. Klub i hráč to oficiálně oznámili na sociálních sítích a stránkách klubu.

Daniel Vavruša hrál za Kotlářku od roku 2011, kam se přesunul ze SaBaTu Praha, kde baseballově vyrůstal. V úvodu své kariéry zaujal skauty New York Yankees a nejslavnější baseballový klub světa mu nabídl kontrakt. Možnost více se prosadit v organizaci mu ale vzalo zranění ramene, o čemž se v minulosti rozpovídal v projektu Bez frází.

Teprve devětadvacetiletý baseballista tak již možná nepřidá další zápas v Extralize, kde doposud odehrál 276 utkání. Český baseball tak přichází o další výraznou tvář, která končí v relativně mladém věku. Navíc jeho čísla v Extralize ukazují, že Daniel byl stále platný hráč. Vždyť v základní části měl pálkařský průměr .354 v sto devadesáti odehraných zápasech. Kromě vstupu do Klubu homerunářů se do historie soutěže zapsal také ziskem mistrovského titulu s Kotlářkou v sezoně 2015.

A proč se rozhodl Spikey pověsit na hřebík? “Baseball pro mě byl vždy zábava a něco, co jsem bral vždy vážně a dělal naplno. Všichni, co mě znají, ví, že jsem usměvavý člověk, který se baseballem převážně bavil, ale když jsem ho hrál, tak jen naplno. To byl také jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl nepokračovat dále. Protože hrát baseball jen na půl plynu bez tréninků není něco, co bych si dokázal představit a zároveň z toho měl takovou radost, jako jsem v minulosti míval. Vím, že posledních pár let to bylo podobné, tréninky jsem moc často od začátku nestíhal a chodil jsem někdy až o hodinu pozdě. Nedokázal jsem si představit takhle dál pokračovat,” vysvětlil Dan pro klubový web. Možná si to ještě jednou rozmyslí a k baseballu i do Extraligy se ještě vrátí.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..