MBMLB

MLB: Mercedes vytvořil nový rekord soutěže

Již včera jsme psali o snovém vstupu Yermina Mercedese do letošní sezony. Jenže fantastická jízda osmadvacetiletého Dominikánce prvním utkáním neskončila a pálkař Chicaga White Sox řádil i ve druhém zápasu sezony. A nakonec vytvořil nový rekord Major League Baseball.

V sobotu proti Los Angeles Angels začal impozantně, když jeho šestým hitem v řadě byl první homerun jeho kariéry. Následně přidal dva jednometové odpaly, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Zatím se nikomu v historii nepovedlo vstoupit do nové sezony osmi úspěšnými odpaly z osmi at-bat v řadě. Rekordní série Yermína Mercedese skončila v deváté směně, když byl jeho dlouhý odpal zachycený ze vzduchu ve vnějším poli. Ani jeho výkon však nepomohl White Sox k výhře a Angels nakonec zvítězili 5-3.

Zajímavé je, že před startem sezony se příliš neočekávalo, že by se Yermin Mercedes měl objevit na soupisce pro Opening Day. Jenže, jak už to bývá, neštěstí jednoho otevírá šance pro druhého. To platilo i v tomto případě a po zranění Eloye Jimeneze se tak otevřela možnost pro Mercedese. Andrew Vaughn, jenž měl původně plnit funkci suplujícího pálkaře, startoval ve vnějším poli a jeho roli převzal dominikánský baseballista. A jak je vidět, chytil svou šanci pořádně za pačesy.

Přitom, kdo sledoval Mercedese v MiLB, tak nemůže být jeho výkony překvapen. V roce 2019 pálil na farmě Chicaga v Triple-A s průměrem .310. Ve dvou sezonách v Double-A měl průměr .319. Na farmě hrával převážně na pozici catchera, ale v hlavním týmu White Sox tato pozice patří dvojici Yasmani GrandalZack Collins.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..