Česko

Sokol Hluboká přivítá na prvního máje druhého nováčka extraligy Blesk Jablonec nad Nisou

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 30. 4.  – Česká baseballová extraliga pokračuje o prvním májovém víkendu čtvrtým kolem. Po Eagles Praha, Tempu Praha a brněnských Dracích přijede k extraligovému nováčkovi na Hlubokou druhý letošní novic – tým Blesk Jablonec nad Nisou.

Sokol i Blesk se dobře znají z 1. ligy, i když oba pro extraligu posílily o zkušené hráče. V Jablonci hostuje z Techniky Brno slovenský talent Mário Gottschall, který je nejlepším pálkařem Blesku. Na nadhozu Jabloneckých dominuje další import, Američan James Smiley. Blesk, který se zatím v extralize hledá, povede do trojutkání hrající trenér, čtyřicátník Michael Kubina.

Sokolu Hluboká se daří především na nadhozu. V první desítce nadhazovačů extraligy jsou aktuálně hned tři borci Hluboké, Novozélanďan Jimmy Boyce, Australan Billy Parsons a dominuje jí Jan Novák, který ve svých třech prvních utkáních naházel vždy více než jedenáct  strikeoutů (12 – 12 – 11) a vytvořil tak historický rekord extraligy. Jak řekl po nedělním vítězném utkání s úřadujícím mistrem Draci Brno trenér Zdeněk Josefus, musíme více bodovat, a proto trénink v tomto týdnu zaměřili Hlubočtí hlavně na sílu a dynamiku na pálce, kde se ve statistikách zatím nejvíce daří Wesley Roemerovi a Michalu Soukupovi.  

Na prvního máje se první utkání hraje na Hluboké od 13. hodin. „Chceme dávat stále větší prostor našim odchovancům a tak jako starter začne první utkání na nadhozu Petr Vojta. Druhý zápas bude pokračovat od šestnácté hodiny, respektive půl hodiny po skončení prvního duelu, a tady se jako starter představí Jimmy Boyce, který si proti Drakům před týdnem zahrál výborně i v poli. Letos se nám zatím začátky utkání daří, nedovolujeme soupeři moc bodovat a věřím, že to potvrdíme i proti Blesku,“ říká předseda Sokola Hluboká a zkušený nadhazovač David Šťastný. Třetí utkání se hraje v neděli od třinácti hodin v Jablonci nad Nisou a jako starter Sokola se představí reprezentační nadhazovač Jan Novák.

Sokol Hluboká získal v průběžné tabulce zatím šest bodů a je o skóre třetí, Blesk má zatím jeden bod a desetičlennou tabulku uzavírá. Všechna tři utkání jsou streamována a živě komentována a vidět je můžete na webech pořádajících týmů www.baseball-hluboka.cz/extraliga nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/.  

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..