MBOstatní

College Baseball: NC State s vítěznou sérii. Zelenka přidal další homerun

Dnes jsme již psali o skvělém úspěchu North Greenville Marka Chlupa. Ale o víkendu si zahráli v univerzitních soutěžích také další čeští hráči.

Univerzita NC State sehrála tři zápasy proti Wake Forest a zaznamenala v nich dvě výhry. Vojtovi Menšíkovi se nejvíce dařilo v tom posledním v neděli, kdy se na výhře 15-8 podílel dvěma úspěšnými odpaly. V sezoně si tak drží průměr .256.

Ondřej Furko se v sobotu po čase objevil na kopci Arizona Western College. Tentokrát šel do hry v šesté směně jako reliever, když jeho tým prohrával 1-5. Český nadhazovač svůj úkol splnil na výbornou a nepovolil ani jeden doběh. Jeho spoluhráči navíc v druhé polovině zápasu zabrali a Arizona nakonec porazila Scottsdale Community College 7-6.

Filip Smola se po týdnu opět dostal do zápasu jako střídající hráč ve druhém utkání sobotního doubleheaderu proti univerzitě Concord. Trenéři českého baseballistu poslali na druhou metu v dohrávce šestés měny, kdy Charleston hájil vedení 9-6. Jenže soupeř dokázal využít chybného nadhozu a chyby spojky Charlestonu a nakonec zvítězil 10-9. Filip se bohužel ani tentokrát na pálku nedostal.

Kdo si ale vydatně zahrál, tak to byl Martin Zelenka. Ten o víkendu nastoupil ve třech utkání Pitt Community College proti Southeastern Community College-Whiteville. Ve druhém z nich však odchytal pouze poslední dva outy a pomohl udržet těsnou výhru 5-4. Nejvíce se ale Zelenkovi povedl nedělní duel, v němž si připsal 4 hity a zaznamenal svůj čtvrtý homerun v sezoně. I díky tomu Pitt zvítězila 15-14.

V pondělí večer hrála zápas akademie Combine proti akademii Pro 5 Mikea Griffina. Combine se v utkání vůbec nepovedl začátek, když startující nadhazovač nebyl schopen zaznamenat out. Trenéři jej tak po osmi pálkařích stáhli ze hry a na kopec šel Michal Kovala. Ten pak odházel 8 outů, aby byl ve třetí směně vystřídán. V zápase si nakonec připsal 3 umožněné doběhy.

Češi v akci:
Vojtěch Menšík (1. zápas) – 4 AB, 1 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 4 SO, 1 SH
Vojtěch Menšík (2. zápas) – 3 AB, 0 R, 0 H, 0 RBI, 1 BB, 0 SO, 1 SB
Vojtěch Menšík (3. zápas) – 4 AB, 1 R, 2 H, 1 RBI, 1 BB, 0 SO
Ondřej Furko – 1 IP, 1 H, 0 R, 0 ER, 0 BB, 0 SO
Martin Zelenka (sobota) – 4 AB, 1 R, 0 H, 0 RBI, 1 BB, 1 SO
Martin Zelenka (neděle) – 5 AB, 4 R, 4 H, 2 RBI, 1 BB, 0 SO, 1 HR
Michal Kovala – 2.2 IP, 3 H, 3 R, 3 ER, 4 SO, 4 BB, 0 HR, 59 nadhozů

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..