ČeskoMB

Důležitou sérii vyhrálo nejtěsnějším rozdílem Tempo

Tisková zpráva Nuclears Třebíč
K ostře sledovaným sériím posledního kola baseballové extraligy patřilo měření sil mezi Třebíčí Nuclears a Tempem Praha. Sousedé z tabulky bojovali o lepší výchozí pozici pro postup mezi TOP 6 týmů, které budou bojovat o mistrovský titul. A podle předpokladů šlo o dramatický souboj, který musela rozhodnout až nastavená extra směna.

Ústřední postavou úvodního duelu Na Hvězdě byl reprezentační nadhazovač Tempa Marek Minařík, který odházel takzvanou complete game, když vydržel na kopci celých devět směn. Během nich rozdal 13 strikeoutů a navíc přidal úspěšný odpal a doběh, kterým otevřel skóre zápasu. Skvělý výkon předváděl také nadhazovač Třebíče Ryan Johnson. Ten odházel o směnu méně a připsal si celkem 10 strikeoutů. Poslední inning výborně doházel Lukáš Smejkal. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodovaly maličkosti a drobná zaváhání obrany. Pražané tak slavili vítězství 1:4.

Následná odveta už byla plně v režii domácích Nuclears, kteří se ujali vedení hned v první směně a postupně navyšovali náskok až na konečných 7:1 pro Třebíč. Startující nadhazovač Třebíče Justin Revels odházel sedm směn, během níž si připsal 10 strikeoutů a umožnil jen 3 hity. O jediný doběh Prahy se postaral v osmé směně Marek Minařík, který se prosadil proti Tomáši Zachovalovi, který vystřídal na nadhozu Revelse. V útoku byli nejúspěšnější Walsh Braden se 3 hity a 2 RBI s Ivanem Hamžou, který doběhl pro dva body a zaznamenal 2 úspěšné odpaly.

Rozhodující třetí utkání v Praze se vyvíjelo lépe pro domácí Tempo a v polovině zápasu to vypadalo na jasný výsledek. Jenže hráči Třebíče letos už několikrát předvedli, že bojují až do posledního autu a nevzdávají se za žádné situace. Grand slam homerun Marka Minaříka v páté směně na 7:0 je tedy nesložil, ale naopak nastartoval k obratu. I díky tříbodovému homerunu Walshe Bradena Třebíč snížila na rozdíl jediného bodu a odpal za plot Dominika Doležala v deváté směně znamenal vyrovnání na 9:9.

Drama vyvrcholilo v tie breaku. V něm útok Nuclears zastavilo kontroverzní rozhodnutí rozhodčího, když Třebíči upřel doběh, vyhlásil aut za předčasné vyběhnutí ze třetí mety a navíc vyloučil trenéra, který šel vyhlášení reklamovat. V dohrávce pak Tempo využilo nepřesností třebíčského nadhozu a zvítězilo těsně 13:12.

Závěrečnou část cesty do play-off nebudou mít Nuclears vůbec jednoduchou, protože je v posledních dvou kolech čekají celky ze druhé a třetí příčky tabulky. V neděli 30. května 2021 ve 13 hodin se Třebíč utká Na Hvězdě se Sokolem Hluboká. Průběh utkání lze opět sledovat prostřednictvím live streamu na klubovém kanálu YouTube. Odkaz najdete na https://tv.baseball.cz/

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..