ČeskoMB

EXL: Draci prohráli potřetí v řadě. Arrows deklasovali Jablonec

Sobotní Extraliga ještě více rozevřela nůžky mezi vrchními a spodními příčkami tabulky. Z týmů, které jsou aktuálně mimo TOP 6 totiž zvítězilo pouze Tempo.

Po páteční vysoké prohře chtěli v sobotu baseballisté Jablonce více potrápit. Pomoct jim k tomu měla nová zahraniční akvizice A.J. Fell. Jenže Arrows ukázali, že jsou ve velmi dobré pálkařské formě a v prvních třech směnách doslova zdemolovali svého soupeře, když stáhli 16 doběhů. Po třech hitech zaznamenali Tyler Smith, Brett HoltzMatěj Menšík. Čtyři měl Petr Čech. Domácí navíc odpálili tři homeruny. I díky tomu skončil zápas již po pěti směnách pro vysoký rozdíl ve skóre.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Arrows Ostrava 4 4 8 2 0        18 20 0
 Blesk Jablonec 0 0 0 0 0        0 2 1

V Blansku pokračovala druhým zápasem série domácí Olympie s Hlubokou. Ta zvítězila v pátek v prvním duelu a v případě sobotní výhry se mohla vracet na jih Čech s jistotou vyhrané série. Ve třetí směně tato vidina začínala nabírat reálné kontury, protože hosté dokázali dvěma doběhy otevřít skóre zápasu. Domácí však zabrali v dohrávce čtvrté směny, kdy proti startujícímu Williamu Parsonsovi stáhli 3 doběhy. Tento stav platil až do osmé směny, v niž opět hosté dokázali udeřit a přidali 6 doběhů. Ačkoliv se domácí ještě dokázali v dohrávce deváté směny dostat do tlaku, tak víc než 2 body z toho vytěžit nedokázali. Hluboká tak zvítězila i navzdory tomu, že v utkání udělala 5 chyb v obraně.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Sokol Hluboká 0 0 2 0 0 0 0 6 0   8 9 5
 Olympia Blansko 0 0 0 3 0 0 0 0 2   5 6 0

Městské derby mezi Eagles a Kotlářkou pokračovalo druhým zápasem. Tentokrát se série přesunula z Krče na Vypich. A z počátku to byl souboj obou startérů. Jak Carson Goldsmith, tak Jiří Vavruša nepouštěli soupeře do tlaku. První doběh tak přišel až ve čtvrté směně, kdy Andrew Cosgrove odpálil svůj první homerun v Extralize. Následně hosté ještě přidali dva doběhy. Tehdy asi jen málokdo tušil, že víc doběhů již v utkání neuvidíme. Všichni nadhazovači totiž ve zbytku duelu nepouštěli na mety moc pálkařů a příležitostí tak bylo poskrovnu. Na kopci Eagles zvovu zaujal teprve patnáctiletý Albert Pražák, který odházel další 3 skvělé směny a stále hlasitěji si říká o nominaci pro nejlepšího nováčka sezony. I díky němu totiž Eagles zvítězili 3-0 a stále se drží na druhém místě tabulky. Naopak v Kotlářce již musí začít být na poplach, protože se jim čím dál víc vzdaluje šance na postup do TOP 6.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 0 0 0 3 0 0 0 0 0   3 6 1
 Kotlářka Praha 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 4 1

V Třebíči se v sobotu odehrál dvojzápas domácích Nuclears s Hrochy Brno a hned první duel byl velmi pikantní. Na kopci hostí totiž startoval Lukáš Hlouch, který v minulých letech hájil barvy týmu z Vysočiny, ale v zimě přestoupil do Brna. A utkání proti bývalým spoluhráčům mu příliš nevyšlo, když musel být střídán již ve čtvrté směně za stavu 4-1 pro Nuclears. S tímto střídáním se ale probudila pálka Hrochů, kteří v dalších dvou směnách pěti doběhy otočili skóre a nakonec dovedli zápas do vítězného konce.

Jenže prohra domácí nesrazila, ale naopak spíše nabudila do druhého zápasu. Navíc na kopci stál Ryan Johannes Johnson, který předvedl další výborný výkon. Hostujícím pálkařům totiž v zápase nepovolil ani jeden doběh a byl strůjcem výhry svého týmu. O tu se přičinil také dvěma úspěšnými odpaly. Když se k němu přidali i další spoluhráči, tak z toho byla vysoká výhra 12-0. O vítězi série tak rozhodne nedělní duel v Brně.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Cardion Hroši Brno 0 0 0 1 3 2 0 0 1   7 12 0
 Třebíč Nuclears 1 0 1 2 0 0 0 0 0   4 8 2
   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Cardion Hroši Brno 0 0 0 0 0 0 0     0 5 2
 Třebíč Nuclears 4 0 1 0 0 7 –     12 12 1

Draci Brno v pátek prohráli s Tempem na domácím hřišti, což byla pro úřadující mistry třetí prohra v řadě. V sobotu ji mohli utnout na hřišti svého soupeře, ale nečekala na ně jednoduchá práce. Tempo totiž mělo na kopec připraveného Joey Wagmana, který v žádném z předchozích startů nepovolil víc, než dva doběhy. Nejinak tomu bylo i proti Drakům. Ti na izraelského reprezentanta nedokázali najít recept a za pět směn nedoběhli pro ani ejden doběh. To domácí otevřeli skóre v dohrávce páté směny, kdy stáhli tři doběhy. Draci an to zareagovali střídáním nadhozu, když Filipa Čapku nahradil Jan Nebenführ. Ten pak ve zbytku duelu pálkařům Tempa povolil pouze jeden doběh.

Za to jeho spoluhráči se na pálce i nadále trápili. Ačkoliv se Draci dokázali dostávat na mety, tak neuměli své hity poskládat tak, aby z toho vytěžili nějaké doběhy. Až v deváté směně hosté zatlačili na střídajícího Ondřeje Vanka a první dva pálkaři směny se dostali na metu. Domácí tak poslali na kopec Marka Minaříka, aby duel dovedl do vítězného kopce. To se nakonec povedlo a Tempo tak podruhé v řadě přehrálo úřadující mistry. Naopak Draci prohráli potřetí v řadě a pokud by prohráli i v neděli, tak se budou tahat sérii, jakou pamatují naposledy v sezoně 2012. V tabulce Extraligy jim tak patří šesté místo.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Draci Brno 0 0 0 0 0 0 0 0 1   1 8 4
 Tempo Praha 0 0 0 0 3 0 0 0 –   3 5 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..