ČeskoMB

EXL: Parádní obrat Arrows. Blansko zaskočilo Eagles

V pátek se v rámci baseballové Extraligy hrály pouze 2 zápasy, ale o to zajímavější byly. Navíc poprvé v sezoně v ochozech nechyběli ani fanoušci.

Do Blanska přijeli baseballisté Eagles Praha, kteří byli favoritem série. Jenže domácí startér Štěpán Havlíček si vzpomněl na své nejlepší výkony z minulosti a hosty prakticky k ničemu nepustil. Na kopci vydržel všech 9 směn, hodil 11 strikeoutů (osobní rekord v Extralize) a Eagles proti němu stáhli pouze jeden doběh po solo homerunu Andrew Cosgroveho v deváté směně. To již ale blanenští vedli 4-0, když využili z minima maximum. Zajímavostí je, že pro tři body si doběhli po divokých nadhozech Jana Konráda. Blansko tak vstoupilo do série vítězně a připsalo si pouze druhou výhru v letošní sezoně.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 0 0 0 0 0 0 0 0 1   1 3 1
 Olympia Blansko 0 0 2 2 0 0 0 0 –   4 5 0

V Ostravě se rozehrál šlágr tohoto víkendu, když domácí přivítali v prvním zápase série úřadující mistry Draky Brno. A byli to hosté, kdo zažil snový vstup do utkání. Arnošt Dubový totiž odpálil hned první nadhoz z ruky Ondřeje Satorii až za plot a Draci okamžitě vedli. Navíc se jim dařilo přidávat další doběhy a před dohrávkou čtvrté směny vedli i zásluhou tříbodového homerunu Adama Hajtmara již 7-0.

Jenže Arrows se v dohrávce probudili a našli recept na Tomáše Hrbka na kopci Draků. Proti němu ve dvou směnách stáhli 4 doběhy a vyhnali jej z kopce. Tam Hrbka nahradil Jan Vašourek a ten si nevedl příliš dobře. V dohrávce šesté směny totiž ostravští pálkaři na něj přitlačili a následně Petr Čech grand slam homerunem poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Celkem Čech zaznamenal v utkání 5 RBI, čímž v historických statistikách dle serveru baseball-stat.cz vyrovnal na 8. místě Jiřího Víška. Ondřej Satoria i Matěj Satoria pak ve zbylých třech směnách nepovolili žádný další doběh Draků a Arrows se tak mohli radovat z výhry po velkém obratu.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Draci Brno 1 1 0 5 0 0 0 0 0   7 12 0
 Arrows Ostrava 0 0 0 3 1 5 0 0 –   9 9 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..