MBMLB

Od vzniku MLB v soutěži nastoupilo již 20 tisíc hráčů

V pátečním utkání mezi Seattle Mariners a San Diego Padres byl k vidění historický moment. V průběhu nepříznivě se vyvíjejícího duelu poslali Mariners do hry svého záložního catchera Jose Godoye, jenž si odkroutil premiéru v soutěži. A zároveň se výrazně zapsal do historie.

Podle ESPN se totiž Godoy stal hráčem číslo 20 000, který kdy v Major League Baseball nastoupil. Šestadvacetiletý Venezuelan, který původně podepsal první profesionální smlouvu se St. Louis Cardinals již v roce 2011, si na svůj debut v MLB počkal hodně dlouho. Nakonec dostal příležitost až v šesté směně pátečního duelu za stavu 12-1 pro Padres.

Embed from Getty Images

Seznam hráčů hrajících MLB je tak již hodně dlouhý. Svůj počátek má v roce 1871, kdy se hráli první zápasy soutěže. Zajímavé je, že mezi dvaceti tisíci hráči, kteří v MLB nastoupili, nenajdeme ani jednoho, jehož příjmení by začínalo na X. Pokud to vezmeme v abecedním pořadí, tak se na prvním místě najdeme nadhazovače Davida Aardsmu a na posledním Tonyho Zycha.

Samozřejmě, pamatovat si všechny hráče nedokáže snad žádný fanoušek, pokud nemá geniální paměť. Co se ale dá zapamatovat, to jsou jména členů baseballové Síně slávy v Cooperstownu. Tam z dvaceti tisíců jmen najdeme pouze 266. Mezi nimi jednu velkou legendu vedle druhé.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..