MBOstatní

Tchajwanská reprezentace nebude mít v kvalifikaci na OH hráče CPBL

Tchajwanský server Et Today ve čtvrtek přišel s informací, o které se již v posledních dnech v internetových diskuzích spekulovalo víc a víc. Baseballovou reprezentaci, která bude bojovat o postup na Olympiádu v Japonsku totiž nebudou tvořit hráči tamní profesionální baseballové ligy CPBL.

Pátý tým posledního turnaje Premier 12 tak bude mít jen minimální šanci, aby postoupil na olympijský turnaj. Předseda tchajwanské reprezentace rozhodnutí zdůvodnil zhoršující se situací s epidemií nemoci Covid-19 na ostrově. Nominovaní hráči by tak museli podstoupit delší karanténu což by jen prodloužilo přerušení místní ligy CPBL. Ta má právě nyní neplánovanou přestávku a ze zákulisí soutěže pronikaly v posledních dnech informace, že majitelé klubů vzhledem k hrozícím finančním ztrátám nechtějí poslat své nejlepší hráče na kvalifikační turnaj. Naopak chtějí je mít doma a nabídnout tak fanouškům co nejkvalitnější produkt.

Předseda tchajwanské basebllové asociace Peng Chenghao zatím neoznámil, kdo bude Tchaj-wan na turnaji reprezentovat. Dá se ale očekávat, že ostrovní země vyšle tým složený z hráčů vysokých škol a nižších amatérských lig.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..