MBOstatní

ABL: Auckland nebude hrát ani v nadcházející sezoně

Novozélandský klub Auckland Tuatara se nezúčastní ani nadcházející sezonu. V pátek to v tiskové zprávě oznámilo vedení ABL i klubu.

Důvodem jsou možné komplikace kvůli pandemii nemoci Covid-19. Jak Nový Zéland, tak Austrálie mají v průběhu posledního roku mnohem přísnější restrikce, než je tomu v našich končinách.

“Bylo to neuvěřitelně obtížné rozhodnutí,” řekl pro server baseball.com.au ředitel klubu Noel Davies.”Opravdu to bolelo, že jsme nehráli již v minulé sezóně, ale s odstupem času se ukázalo, že to bylo rozumné. Znamenalo to, že naši hráči nezůstali uvězněni v Austrálii, a chránilo nás to před finančním rizikem.”

Auckland tak nebude hrát ABL již druhý rok v řadě, když se ze soutěže odhlásil těsně před jejím začátkem, což vzbudilo nevoli ve vedení ABL. I to je možným důvodem, proč letos své rozhodnutí oznámili již 5 měsíců před předpokládaným začátkem ligy. V Aucklandu ale plánují, že v průběhu léta (v našich končinách v zimě) se bude na Novém Zélandu baseball hrát. Více podrobností má klub oznámit později.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..