Česko

Adrian Batora se stal nejlepším pálkařem poháru

Tisková zpráva Třebíč Nuclears
Šňůru mládežnických baseballových pohárů o víkendu uzavřely turnaje mladších žáků do 9 let a juniorů do 18 let. Mladí hráči Třebíče Nuclears tentokrát nenavázali na úspěchy svých klubových kolegů z předchozích akcí a další medaile do sbírky nepřidali.

Mladší žáci přitom měli v domácím prostředí areálu Na Hvězdě turnaj velmi dobře rozehraný a po sobotních jasných výhrách v základní skupině 20:7 proti Chocni, 20:10 s Technikou Brno a 14:7 ve čtvrtfinále proti Ježkům Jihlava se mohli těšit na semifinálový souboj s Hrochy Brno. „Po výborných výkonech z prvního hracího dne jsme bohužel v neděli tak úspěšní nebyli.“ Říká asistent hlavního trenéra kategorie U9 Tomáš Kliner a pokračuje v hodnocení: „V semifinále ani v utkání o třetí místo jsme se neprosazovali na pálce, nechávali jsme spoustu bodů na metách a navíc jsme v obraně vyrobili hodně chyb. Takže jsme na medaile nedosáhli. Pozitivní je zjištění, že dokážeme být konkurenceschopní i finalistům.“ Po semifinálové prohře 10:19 s Hrochy a porážce 12:14 od brněnské Techniky v utkání o bronz tak Nuclears patří nepopulární čtvrtá příčka. Mezi oceněnými měla Třebíč zastoupení alespoň díky Adrianovi Batorovi, který byl vyhlášen nejlepším pálkařem turnaje.

Junioři do osmnácti let dokázali v základní skupině Českého baseballového poháru U18 Morava porazit pouze Klasik Frýdek-Místek 6:5, což je poslalo do utkání o 7. místo, kde podlehli Kotlářce Praha 9:12. „Náš cíl, kterým bylo skončit do sedmého místa, jsme bohužel nesplnili. Odehráli jsme ale tři kvalitní utkání z pěti.“ Říká hlavní trenér juniorů do 18 let Jan Gregor. „Jsem moc rád, že na turnaji předvedli skvělé výkony mladší hráči patřící ještě mezi kadety do 15 let, což je velký potenciál pro klub. Bohužel nám stále ještě chybí koncentrace v důležitých momentech.“ Uzavírá hodnocení Gregor.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..