MBOstatní

Dominikánci posledním postupujícím do Super Round

Ve středu se hrály poslední zápasy základních skupin americké kvalifikace o postup na Olympijské hry. Velmi důležitý byl souboj mezi Nikaraguí a Dominikánskou republikou, který rozhodl o posledním postupujícím do Super Round. Jeden zápas byl kvůli dešti odložen.

Dominikánská republika – Nikaragua 13-3
Utkání začalo kvůli dešti s menším zpožděním, které evidentně nepomohlo Marcosi Molinovi na kopci DR. Pálkaři Nikaragui totiž proti němu hned v úvodní směně zaplnili všechny mety bez jediného outu. Jenže po sebeobětujícím odpalu a odpalu do double play z toho vytěžili pouze jeden doběh. To se později ukázalo jako možná klíčový moment utkání. Dominikánce to evidentně nabudilo a hned v dohrávce Julio Rodríguez dvoubodovým homerunem poslal svůj tým do vedení. Nikaragujci již ve zbytku duelu nedokázali najít v sobě dostatek energie a vůle na zvrat zápasu a nakonec prohráli rozdílem po osmi směnách. Dominikánská republika tak díky této výhře postoupila do Super Round.

Venezuela – Kanada 5-0
Oba celky sice před zápasem měly jistý postup do Super Round, ale to zároveň pro ně začalo již tímto vzájemným soubojem. Ten se totiž přenášel i do další fáze. Kanaďané dostali na metu hned svého druhého pálkaře v první směně, když Jacob Robson zaznamenal úspěšný odpal. V té chvíli však netušili, že to byl jejich poslední hit v tomto utkání. Nadhazovači Venezuely totiž předvedli dominantní výkon a nakonec udrželi Kanaďany na nule v kolonce doběhů. Vítězný doběh tak zaznamenal Robisnon Chirinos, jehož stáhl svým odpalem Carlo Pérez. Tomu nakonec chyběl trojmetový odpal, aby zaznamenal Cycle.

Kolumbie – Kuba 3-16
Kubánce tento turnaj nezastihl v dobrém rozpoložení. Nejdříve od týmu utekla největší hvězda César Prieto. Pak prohráli první dva zápasy a s Olympiádou se můžou rozloučit. Navíc v průběhu zápasu se museli vyrovnat i s mnoha urážkami z hlediště od Kubánců, kteří z ostrova v minulosti emigrovali. Chuť si tak mohli spravit v utkání proti Kolumbii a to se jim povedlo víc než dost. Po dvou směnách vedli již 7-0 a nakonec utkání vyhráli rozdílem po sedmi směnách.

USA – Portoriko – Odloženo na čtvrtek

Skupina A

#TýmWLPCTGB
1USA 2 01.0000
2DOM 2 1.6670.5
3NCA 1 2.3331.5
4PUR 0 2.0002

Skupina B

#TýmWLPCTGB
1VEN 3 01.0000
2CAN 2 1.6671
3CUB 1 2.3332
4COL 0 3.0003

Super round

#TýmWLPCTGB
1USA 1 01.0000
1VEN 1 01.0000
3CAN 0 1.0001
3DOM 0 1.0001
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..