ČeskoMB

EXL: Takto vypadá sestava měsíce květen

Opět po měsíci vám společně s Českou baseballovou asociací přinášíme nejlepší sestavu měsíce. V květnu byl již výběr mnohem náročnější a rozdíly mezi hráči na některých pozicích byli minimální.

Paradoxně v sestavě měsíce chybí hráči Draků, kteří skončili na druhém místě extraligové tabulky. Značí to ale o velké vyrovnanosti týmu, který nemá jen jednoho tahouna. Hned čtyři zástupce mají v sestavě měsíce Arrows Ostrava. Na třetí metě se ještě do mého závěrečného předvýběru dostal i Jakub Kubica. Nakonec jsem dal přednost mladému Pospíšilovi z Hrochů, který měl v květnu podobná čísla na pálce, ale v obraně udělal o jednu chybu méně.

Naopak jednoduchý byl výběr mezi nadhazovači, kde i v květnu v Extralize dominoval Jan Novák. Mezi střídajícími nadhazovači byl nejlepším Matěj Satoria, který střídal až v osmi utkáních a v 11.2 odházených směnách povolil pouze 3 doběhy.

Nejlepším pálkařem byl v květnu Tyler Smith z Ostravy, který měl pálkařský průměr .484 a OBP .612 v sedmnácti utkáních. Není se proto proč divit, že nakonec ve statistice WAR skončil mezi pálkaři na prvním místě a to nastoupil k prvnímu utkání až 30. dubna.

C – Philip Steering, Tempo
1B – Mário Gottschall, Blesk
2B – Radim Novotný, Arrows
3B – Jan Pospíšil, Hroši
SS – Tyler Smith, Arrows
LF – Michal Ondráček, Hroši
CF – Matěj Hejma, Eagles
RF – Marek Minařík, Tempo
DH – Petr Čech, Arrows
P – Jan Novák, Sokol
RP – Matěj Satoria, Arrows

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..