MBOstatní

Menšíkova NC State porazila i obhájce titulu Vanderbilt

V pondělí pokračovala dalšími zápasy univerzitní Světová série a české fanoušky zajímal hlavně zápas mezi NC State a Vanderbilt.

Vanderbilt v minulém roce slavil vítězství na College World Series a ani letos se netají nejvyššími ambicemi. Navíc měl na úterní zápas na kopec připraveného Jacka Leitera, jenž je dle MLB Pipeline číslo 3 mezi prospekty a někteří skauti mu dávají šanci být jedničkou letošního draftu. A Leiter rozhodně ukázal, že umí, když vydržel na kopci 8 směn, v niž povolil pouze jeden doběh a zaznamenal 15 strikeoutů.

Jenže NC State měla na kopci Sama Highfilla, který pálkařům Vanderbiltu povolil pouze 2 hity v 7.1 odházených směnách. Posledních pět outů pak přidal closer Evan Justice, pro kterého to byl 13 Save v sezoně. NC State totiž šla v páté směně do vedení po solo homerunu Terrella Tatuma, což byl nakonec jediný doběh utkání.

Český pálkař Vojtěch Menšík byl jedním ze čtyř hráčů NC State, kteří si dokázali připsat úspěšný odpal proti Leiterovi. Ještě víc ale zaujal svými defenzivními výkony, když možná nejlepší hru předvedl hned v úvodní směně.

NC State se tak stala prvním týmem historie, která dokázala na turnaji NCAA porazit první tým rankingu (Arkansas) a obhájce titulu (Vanderbilt). NC State nyní čeká pauza a zahraje si až v pátek proti vítězi utkání Vanderbilt – Stanford. Pokud by vyhrála, tak postoupí do finále, které se hraje na dva vítězná utkání. V případě prohry by měla ještě šanci na reparát se stejným soupeřem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..